Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šukuosenų metamorfozės. Ar visada verta eksperimentuoti? (nuotraukos)

Sakoma, kad šiuolaikinė moteris šukuoseną turėtų keisti kiekvienais metais. Jei paprasta dailiosios lyties atstovė tokiam kardinaliam įvaizdžio pokyčiui ryžtasi itin sunkiai, garsios moterys nebijo eksperimentuoti ir dažnai visuomenę nustebina kaskart vis tobulesne išvaizda.
Marius Berenis dabar ir anksčiau
Marius Berenis dabar ir anksčiau / V. Ovadnevo ir T. Kapočiaus nuotr.

Genutė Žalienė (28)
Žaliaplaukės jos nepamatysime

Per kelerius metus stilingoji mados žurnalistė Genutė Žalienė ne sykį keitė šukuoseną ir plaukų spalvą. „Man patinka ryškios spalvos. Jei balta, tai ryškiai – taip, kaip dabar. Jei tamsesnis atspalvis, tai sodrus. Man tai tinka, nes pati esu ryški. Tačiau vieną dalyką žinau – niekada nebūsiu žaliaplaukė“, – tikina Genutė.
Moteris sako nesuprantanti žmonių, kurie, tarkime, plaukus šviesinasi tam, kad išgautų natūralų atspalvį. „Kam siekti natūralumo, jei plaukai vis tiek dažomi? – pečiais gūžteli pašnekovė. – Turbūt yra daug žmonių, kurie nesupranta mano noro taip dažnai keisti plaukų spalvą. Tačiau man tai visiškai nesvarbu.“

Agnė Jagelavičiūtė (29)
Negali gyventi be pokyčių

Apie savo šukuosenas nemėgstanti kalbėti stilingiausia Lietuvos moterimi tituluojama Agnė Jagelavičiūtė labai dažnai keičia plaukų stilių. Įdomiausia, kad dėl taisyklingos veido formos merginai tinka kone visi kirpimai. 2004 m. ji buvo ilgaplaukė brunetė, po poros metų tapo žavinga trumpaplauke šatene, o paskui Agnė daugelį šokiravo beveik plikai nusiskusdama plaukus, kuriuos vėliau, jau truputį ataugusius, nusidažė šviesiai. Šiuo metu juodaplaukės A. Jagelavičiūtės galvą puošia klasikinis kirpimas, tačiau, tikėtina, neilgam.

Ieva Stasiulevičiūtė (21)
Įgriso peroksidas

Naujoji grupės YVA narė Ieva ilgą laiką buvo blondinė iš Kauno. Merginai labai tiko šviesūs, pečius siekiantys plaukai, tačiau, pasitikdama 2009–uosius, Ieva panoro pokyčių. Nusprendusi, kad jau gana peroksido, ji iš gundančios šviesiaplaukės virto viliokle brunete. Nenuostabu, kad tuo metu I. Stasiulevičiūtė sulaukė dar daugiau komplimentų ir žiniasklaidos dėmesio.
Prieš kelis mėnesius mergina, duodama interviu žurnalui „Laima“, net juokavo: „Štai ko reikėjo, kad mane pagaliau pastebėtų normalus žurnalas, – nusidažyti tamsiai plaukus!“.

Eva (35)
Verkianti tamsiaplaukė

Dainininkė Eva daugeliui įsiminė kaip energinga mergina, besipuikuojanti ugninės spalvos plaukais. Per savo karjerą atlikėja kelis sykius keitė plaukų atspalvį, o kartą net tapo juodaplauke. Tačiau tai Evai labai nepatiko – moteris net puolė į ašaras.
„Laimė, tai buvo laikina. Man nepatiko ne tik tamsi plaukų spalva, bet ir tuometė šukuosena. Vėliau kirpėja man iškarpė plaukus, ir viskas susitvarkė. Galiu drąsiai sakyti – mėgstu eksperimentuoti, tačiau likau ryškių tonų gerbėja“, – atvirai sako Eva.

Ir vyrai keičiasi:

Marijus Berenis-Tru Sabaka (36)
Kardinalūs pokyčiai

Prieš kelis mėnesius kardinaliais stiliaus pokyčiais visus nustebino grupės ŽAS dainininkas Marijus Berenis–Tru Sabaka. Savo ilgus plaukus jis gerokai patrumpino ir dabar primena budistų vienuolį. Tiesa, dėl naujos šukuosenos vyras pastebimai atjaunėjo.

Arvydas Martinėnas-Vudis (26)
Brunetas dėl krizės

Merginų numylėtinis Vudis scenoje debiutavo kaip blondinas. Kelerius metus nieko kardinalaus nesiryžęs keisti muzikantas vieną vakarą savo plaukus patikėjo stilistei Eglei Mickevičienei (40) ir tapo... juodaplaukiu. Neprireikė nė metų, kai Vudis vėl panoro tapti blondinu. „Krizė baigėsi – plaukai šviesėja“, – juokiasi dainininkas.

Viganto Ovadnevo nuotr./Maksimas Tarelkinas
Viganto Ovadnevo nuotr./Maksimas Tarelkinas

Eksperto komentaras:

Maksimas Tarelkinas (28)
Nebijokite ir nesigėdykite

Kirpėjas stilistas Maksimas Tarelkinas sako, kad plaukų stiliaus pokyčiai yra labai individualus dalykas, tačiau keistis – būtina. „Tiek moteris, tiek vyrus skatinu ieškoti vis naujų šukuosenų, atspalvių. Dailiosios lyties atstovėms rekomenduojama keistis porą kartų per metus, dar geriau – kiekvieną sezoną, nesibaiminti pokyčių. Beje, ir vyrai neturėtų gėdytis eksperimentuoti“, – sako ekspertas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius