Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkia liga sergančios aktorės Daivos Stubraitės vyras Sergejus Bocullo prašo skubios pagalbos

Kauno dramos teatro aktorei Daivai Stubraitei (54) diagnozuota sunki, reta liga: lėtinė progresuojanti daugiažidininė polineuropatija. Nors medikai stengiasi moteriai padėti, ligos gydymui reikalingi brangūs vaistai.
Daiva Stubraitė
Daiva Stubraitė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Daiva Stubraitė

Jos sutuoktinis Sergejus Bocullo feisbuke viešai kreipėsi prašydamas paremti jų šeimą ir padėti Daivai gauti taip reikalingus brangius vaistus.

Feisbuke S.Bocullo rašė: „Brangūs bičiuliai, aktorei Daivai Stubraitei 2013 metais buvo diagnozuota sunki, reta liga: lėtinė progresuojanti daugiažidininė polineuropatija. Liga stipriai progresuoja. Nyksta rankų ir kojų jautrumas bei koordinacija, darosi vis sunkiau ne tik judėti, bet kartais ir kvėpuoti.

Daiva dėkinga visiems Kauno neurologijos klinikos gydytojams už jų nuoširdžias pastangas, tačiau iki šiol taikyti gydymo metodai nepadėjo. 2014 metų pabaigoje gydytojų neurologų konsiliumas kreipėsi į  Valstybinę ligonių kasą su prašymu skirti Daivai intraveninį imunoglobuliną, kuris, gydant jos ligą, Europoje yra sėkmingai taikomas jau nuo 2006 m. ir yra pirmojo pasirinkimo vaistas. Šis vaistas sertifikuotas ir Lietuvoje. Tačiau Valstybinė ligonių kasa net tris kartus atmetė gydytojų konsiliumo prašymą, motyvuodama, kad liga nėra pakankamai reta.

Kauno Klinikos galėtų pačios, be VLK, skirti gydymą imunoglobulinu iš savo fondų, tačiau, matyt bijodamos precedento, arba tiesiog taupydamos lėšas atsisakė tai daryti. Klinikų vadovybė atkakliai siūlo Daivai laukti dabar jau kitų metų, kai galbūt, galimas daiktas, yra tikimybė, kad jos liga pateks į ligų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo sąrašą ir imunoglobulinas būtų perkamas centralizuotai.

Imunoglobulinas (į Lietuvą tiekiamas UAB BAXTER pavadinimu KIOVIG) yra palaikomasis vaistas, 80 % ligonių grąžinantis į normalų gyvenimą. Reikalinga vienkartinė dozė Daivos atveju – 120 gr., ir tokių dozių reikia ne mažiau dviejų  per metus. Kauno Klinikos suteikė mums galimybę patiems įsigyti šį gyvybiškai Daivai reikalingą vaistą už 5260 Eur. (vienkartinės dozės kaina).

Negydoma liga progresuoja. Daivai vis sunkiau judėti. Profesinė ateitis pakibo ant plauko. Laiko laukti, kol biurokratinė sistema sureaguos, neturime. Mieli bičiuliai, liko viltis bendrom jėgom surinkti bent jau pirmom dviem dozėm reikalingą sumą ir padėti įsigyti reikalingą vaistą.

Nuoširdžiai dėkojame visiems.

Sąskaitos Nr. LT627300010144421173 „SWEDBANK“, AB, Gavėjas – Daiva Stubraitė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius