Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp pagerbtų kraujo donorų ir Rytis Cicinas

Šeštadienį į Kauno Valstybinį Muzikinį teatrą rinkosi žmonės, kurių neatlygintinai dovanojamas kraujas gelbsti ligonių ir sužeistų žmonių gyvybes.
Rytis Cicinas su Neringa Kavaliauskaite
Rytis Cicinas su Neringa Kavaliauskaite / Žmonės.lt nuotr.

Pagrindiniai renginio organizatoriai Kauno kraujo donorystės centras ir Kauno krašto donorų draugija dėkojo visų ligonių ir jų artimųjų vardu už gerą širdį ir dovanojo padėkos koncertą „Populiariausios visų laikų operečių arijos“ bei vaišes po koncerto. Šventės metu buvo įteikti pažymėjimai donorystės žymūnams ir garbės donorams, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Daugelis pakalbintų šventės dalyvių džiaugėsi dviejų dalių koncertu ir išreikšta organizatorių pagarba jų tvirtam apsispendimui – neatlygintai kraujo donorystei. Šiauliečių Kriščiūnų šeima yra ne tik nuolatiniai kraujo donorai, bet ir aktyvūs kraujo donorystės propaguotojai. Vidas Kriščiūnas suskaičiavo, kad kraujo dovanojo jau net 33 kartus, o paklaustas, kodėl tai daro, atsako: „Žinodamas, kad kažką gelbėja mano kraujas, jaučiu pakylėjimą. Neįsivaizduoju, kaip galima imti pinigus už kraują, kaip jį įkainoti, nes man tai nėra nei prekė, nei paslauga. Apie donorystę kalbu su savo šeimos nariais ir trokštu, kad jie taip pat kada nors taptų neatlygintinos donorystės šalininkais“.

R.Cicinas jau nebesuskaičiuoja, kiek kartų yra aplankęs Kauno kraujo centrą, kuriame nuolat aukoja savo kraujo.

Į koncertą atvyko ir Lietuvos estrados dainininkas Rytis Cicinas su drauge Neringa. Kadangi R. Cicinas yra reguliarus neatlygintinas kraujo donoras, tai jam šis renginys buvo maloni staigmena. Dainininkas jau nebesuskaičiuoja, kiek kartų yra aplankęs Kauno kraujo centrą, kuriame nuolat aukoja savo kraujo. Jis kviečia visus žmones susimąstyti ir skatina pasiryžti donorystei: „Visi tie, kurie nebijo adatų ir jų kraujas yra sveikas turėtų paaukoti jo dalelę tiems, kam jo labiausiai trūksta. Mes nė vienas nesame apsaugotas nuo nelaimės, todėl būtina atiduoti simbolinę duoklę tarsi avansu į priekį“.

Susirinkusieji džiaugėsi, kad jų dovanotas gerumas buvo pagerbtas ir įvertintas. Daugelio nuomone šis renginys turėtų padidinti visuomenės sąmoningumą ir paskatinti kitus žmones duoti kraujo, nes jis yra reikalingas nuolatos. Avarijos, traumos, komplikuotas gimdymas, operacijos – tai išbandymai, kuriuos bet kurią akimirką gali atsiųsti likimas. Skatinama apie tai pamąstyti ir suskubti kuo greičiau padėti tiems, kas šią akimirką kovoja su mirtimi.
Padėti kitam, o ne kuriuo nors būdu pasipelnyti – pagrindinis savanorių kraujo donorų motyvas. Neatlygintina kraujo donorystė siejama su pilietiškumo jausmu ir parodo, kokioje brandžioje visuomenėje mes gyvename. Labai svarbu, kad šią veiklą pakankamai remtų valstybė, visuomeninės, švietimo organizacijos bei žiniasklaidos priemonės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius