-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas anksčiau laiko grąžino Eglei Jackaitei vairuotojo pažymėjimą

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas Jonas Špelveris išnagrinėjo Eglės Jackaitės prašymą dėl teisės vairuoti transporto priemones atėmimo termino sutrumpinimo. Teisėjas E.Jackaitės prašymą patenkino, praneša portalas Žmonės.lt.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / „Tiulio fėjų“ nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

„Labai džiaugiuosi dėl tokio sprendimo. Visąlaik, kol negalėjau vairuoti automobilio, buvo diskomfortas, todėl be galo džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę ir vėl vairuoti. Norėjau, kad būtų priimtas toks sprendimas, bet per daug vilčių nedėjau, nes šiais laikais gali daug tikėtis, o paskui tenka skaudžiai nusivilti“, – portalui Žmonės.lt sakė E.Jackaitė.

Vis dėlto žinoma aktorė prisipažino, kad viduje tikėjosi palankaus teismo sprendimo, mat laikėsi visų teismo nurodymų. „Giliai širdyje buvo viltis, kad grąžins teises, nes išėjau visus kursus, surinkau rekomendacijas ir visa kita. Išvardijau priežastis, dėl kurių man būtinai reikėjo atgauti vairuotojo pažymėjimą. Džiaugiuosi, kad teismas į visa tai atsižvelgė“ , – pridūrė ji.

Automobilis reikalingas dėl sūnaus ir darbo

Teismui pateiktame prašyme aktorė nurodė, kad šiuo metu ji dirba Socialinių mokslų kolegijoje dėstytoja, nuo 1996 metų dirba Klaipėdos dramos teatro aktore, augina vaikus, gyvena Melnragėje, sūnus lanko Klaipėdos lopšelį-darželį, esantį Giruliuose. Kiekvieną rytą ji turi sūnų nuvežti į darželį, jį pasiimti ir tam reikalingas automobilis.

Be to, jos pareigos yra susijusios su transporto priemonės vairavimu, nes spektakliai, kuriuose vaidina, yra vaidinami visuose Lietuvos miestuose, taip pat kasdieninės repeticijos vyksta Žvejų rūmuose, kurie yra kitame miesto gale nei jos gyvenamoji vieta. E.Jackaitė taip pat nurodė, kad per šį laikotarpį ji teisės pažeidimų nepadarė, paskirtą baudą sumokėjo.

Teismo sprendimą bandė skųsti

Portalas Žmonės.lt primena, kad E.Jackaitė į nemalonumus įsivėlė 2012 m. gegužės 19-osios naktį, kai iš pasisėdėjimo pas draugę važiavo į namus. Bandydama įsukti į savo namų kiemą Melnragėje, aktorė nepastebėjo iš paskos parvažiuojančio automobilio „Opel Astra“. E.Jackaitės vairuojamas visureigis „Land Rover“ kliudė nedidelį automobilį. Visureigis buvo apgadintas nežymiai.

Už šį nusižengimą E.Jackaitei 2012 metais Klaipėdos apylinkės teismas skyrė 3 tūkst. litų baudą ir 3 metams atėmė vairuotojo pažymėjimą. Šį teismo nutarimą aktorė bandė skųsti, tačiau nesėkmingai – jis buvo atmestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius