Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme baudos sulaukęs prodiuseris Dominykas Kubilius davė „vyro žodį“: be pažymėjimo nebevairuos

TV laidų prodiuseris Dominykas Kubilius (38) ketvirtadienio rytą skubėjo į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Čia jis aiškinosi už tai, kad neturėdamas tam teisės sėdo prie automobilio vairo, ir išgirdo teismo sprendimą.
Dominykas Kubilius
Dominykas Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Kubiliui byla teisme iškelta remiantis LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 128 straipsnio 1 dalimi – jis teisiamas už tai, kad neturėdamas vairuotojo pažymėjimo vairavo automobilį.

Toks nusižengimas kaltinamajam užtraukia baudą nuo 289 iki 434 eurų arba administracinį areštą.

Žmonės.lt primena, kad be teisės vairuoti prie prie „Volkswagen“ automobilio vairo D.Kubilius sėdo rugsėjo 10-ąją. Pareigūnai jį sustabdė reido metu.

Tada paaiškėjo, kad kompanijos „Tym Drym“ prodiuseris negali vairuoti, nes iš viso neturi vairuotojo pažymėjimo. Pareigūnai užfiksavo pažeidimą ir surašė protokolą.

Ketvirtadienio rytą D.Kubilius pasirodė teismo posėdyje ir papasakojo teisėjui Valdui Bugelevičiui įvykio detales.

Teismui D.Kubilius pasakojo itin besigailintis dėl padaryto nusižengimo ir jį įvykdęs „per kvailą galvą“ – skubėjo į parduotuvę, mat turėjo nupirkti maisto vaikui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominykas Kubilius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominykas Kubilius

Be pažymėjimo vairuoja ne pirmą kartą

Teisėjas V.Bugelevičius atkreipė dėmesį, kad šis D.Kubilio nusižengimas – nebe pirmas. Lygiai prieš metus jis taip pat vairavo automobilį neturėdamas pažymėjimo.

„Iš šio įvykio aš pasimokiau“, – sakė D.Kubilius tikindamas, kad daugiau prie vairo be pažymėjimo niekada nesės. „Vyro žodis“, – teisėjui sakė D.Kubilius.

Tokį „patvirtinimą“ teisėjas įvertino ironiškai: „Žinote, jei čia būtų skautų suvažiavimas, tada gal tiek pakaktų.“

Tuo tarpu pats D.Kubilius tikino esąs pasiryžęs vairuotojo pažymėjimą gauti iki Naujų metų, sakė, kad teisme lankosi pirmąkart gyvenime ir nėra nusikaltėlis.

Anot D.Kubiliaus, nusižengimas, kada be pažymėjimo jis vairavo pernai, jau nebegalioja, todėl neturėtų turėti įtakos byloje.

Vis dėlto teisėjas pastebėjo, kad praeityje įvykdytas nusižengimas leidžia D.Kubilių charakterizuoti – galbūt jis tiesiog negerbia įstatymų?

D.Kubilius teismo atsiprašė ir pakartojo, kad dėl poelgio gailisi.

V.Bugelevičius jo atgailą priėmė ir savo sprendimą paskelbė iškart: skyrė prodiuseriui minimalią 289 eurų baudą, kurią jis turi sumokėti per 40 dienų.

Norėdamas darsyk sėsti prie vairo D.Kubilius turės pirmiausia išlaikyti vairavimo egzaminą – gali tęsti mokslus vairavimo mokykloje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominykas Kubilius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominykas Kubilius

Mokosi vairuoti

Kaip Žmonės.lt sakė D.Kubilius, vairuotojo pažymėjimo jis niekada neturėjo, tačiau įgyti teisę vairuoti ketino artimiausiu metu – jau baigė kursus vairavimo mokykloje.

„Aš esu išsilaikęs egzaminus vairavimo mokykloje, tik „Regitroje“ dar nelaikiau. Esu pusę kelio nuėjęs, pusės ne. Vairuoti galiu, tik šalia manęs turėjo sėdėti Laura (D.Kubiliaus mylimoji L.Paukštė, – aut. past.), o automobilis turėjo būti pažymėtas „M“ ženklu. Taip neįvyko, – Žmonės.lt pasakojo D.Kubilius ir pridūrė: – Be to, moku vairuoti nuo senų laikų, juk ir būdami vaikai automobilyje palaikydavome vairą...“

Paklaustas, kodėl vienas, be Lauros, sėdo prie vairo, D.Kubilius teigė, kad skubėjo į parduotuvę. „Turėjau suspėti į parduotuvę iki jos uždarymo, kad nupirkčiau vaikui maisto. O sustabdė mane Liepkalnio gatvėje. Per kvailą galvą išlėkiau, nereikėjo to daryti“, – apgailestavo žinomas pramogų verslo atstovas.

Susimokėjęs teismo skirtą baudą D.Kubilius toliau galės mokytis vairuoti ir laikyti vairavimo egzaminus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius