Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – buvusios Danieliaus Bunkaus žmonos Ingos byla dėl šmeižto ir orumo įžeidimo

Penktadienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teisme teisėja Danutė Mickevičienė vėl atvertė bylą, kurioje buvusi verslininko Danieliaus Bunkaus žmona Inga Bunkienė apkaltino interneto komentatorę Liną Šermukšnienę šmeižtu ir garbės bei orumo įžeidimu.
Inga Bunkienė
Inga Bunkienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

I.Bunkienei posėdžio metu atstovavo jos advokatas Gintaras Petukauskas. Moteris į teismą kreipėsi po to, kai po straipsniais, parašytais apie ją, internete paskaitė L.Šermukšnienės parašytus komentarus. Juos moteris laiko įžeidžiančiais ir žeminančiais, taip pat – šmeižiančiais.

Į posėdį atvyko nukėntėjusioji I.Bunkienė ir kaltinamoji L.Šermukšnienė, kuri ir vėl kaip įmanydama slapstėsi nuo fotografų ir žurnalistų. Moteris galvą slėpė po striuke, o ją atlydėjęs ir rankomis dangstęs vyriškis fotografams grasino, kad šie nedrįstų jo nuotraukos viešinti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lina Šermukšnienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lina Šermukšnienė

Prasidėjus posėdžiui, teisėja nukentėjusiajai ir kaltinamai priminė, kad byloje gali būti susitaikymas. Tiek I.Bunkienė, tiek L.Šermukšnienė teigė supratusios teisėjos pareiškimą apie susitaikymą, tačiau nei iš vienos pusės tai nebuvo inicijuota.

Advokatas G.Petukauskas teismo prašė bylos nagrinėjimą ir teismo posėdžius padaryti neviešus, kad nebūtų galima viešai paskelbti nuosprendžio. Tokį prašymą advokatas grindė tuo, kad byloje minimi asmeninio gyvenimo faktai, buvusios I.Bunkienės santuokos detalės.

Teisėja D.Mickevičienė tenkino I.Bunkienės advokato prašymą, todėl toliau byla bus nagrinėjama uždarų posėdžių metu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Inga Bunkienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Inga Bunkienė

Po posėdžio I.Bunkienė teigė, kad iš kaltinamosios nesulaukė jokių pasiūlymų taikytis ar atsiprašymo, todėl tikėtina, kad susitaikymo nebus ir byla bus nagrinėjama iki nuosprendžio.

I.Bunkienė į teismą kreipėsi dėl dviejų L.Šermukšnienės parašytų komentarų – vienas iš jų parašytas 2012-ųjų gruodį, kitas 2013-ųjų sausį. Į teismą I.Bunkienė komentatorę padavė remdamasi 154 ir 155 Baudžiamojo kodekso straipsniais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lina Šermukšnienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lina Šermukšnienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius