Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teistumo panaikinimo prašiusi Eglė Jackaitė išgirdo teismo sprendimą

Trečiadienio popietę Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas sprendimas aktorės Eglės Jackaitės byloje, kurioje žinoma moteris siekė teistumo panaikinimo. 2012-ųjų lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė E.Jackaitę esant kalta dėl sukčiavimo siekiant gauti didesnes motinystės išmokas – šį teistumą aktorė ir siekė ištrinti iš savo biografijos.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / Iljos Sivakovo nuotr.

Trečiadienio popietę Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutarė panaikinti aktorės teistumą.

Teismas įvertino aplinkybes, kad praėjo daugiau kaip pusė teistumo termino, aktorė daugiau teista ar bausta nebuvo, paskirtą baudą sumokėjo, atlygino Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai priteistą žalą, dirba, vykdo aktyvią socialinę visuomeninę veiklą, turi šeimą, augina nepilnametį vaiką.

Supratau, kad negaliu pasitikėti žmonėmis, nors turbūt esu naivi – kaip galima nepasitikėti mylimu?..

Atsižvelgiant į šias aplinkybes Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Kristina Baškienė, sekretoriaujant Alinai Bružienei, dalyvaujant prokurorui Žilvinui Šiurnai bei E.Jackaitės atstovui advokatui Remigijui Bukėnui nutarė tenkinti aktorės prašymą panaikinti teistumą.

Nutartis per septynias dienas nuo nutarties gavimo dienos gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos miestui apylinkės teismą.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau viskas pasibaigė, tačiau niekas mano gyvenime nesikeičia. Ta praeitis labai nemaloni, bet negaliu to ištrinti iš savo širdies. Jeigu man buvo skirta tai patirti, tai buvo skirta. Sustiprėjau, sutvirtėjau. Supratau, kad negaliu pasitikėti žmonėmis, nors turbūt esu naivi – kaip galima nepasitikėti mylimu? Šiandien viskas jau praeityje“, – Žmonės.lt po palankaus teismo sprendimo kalbėjo E.Jackaitė.

Norėjo ištrinti iš biografijos

E.Jackaitės prašymas panaikinti teistumą Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėti pradėtas prieš kelias savaites. Tuomet Žmonės.lt kalbinta aktorė teigė, kad pasinaudojo įstatymų suteikta galimybe prašyti teistumo panaikinimo.

„Turiu artimų žmonių rate profesionalių teisininkų, kurie mane paskatino – o ir iš tiesų susimąsčiau, kam man šio fakto biografijoje reikia, jeigu galima jį panaikinti? Pagalvojau, kad pabandysiu“, – rugsėjo viduryje Žmonės.lt sakė E.Jackaitė.

Tuomet aktorė vylėsi, kad kliūčių panaikinti teistumą nebus, mat patikino jau seniai sumokėjusi paskirtą baudą,  išlaukusi daugiau kaip pusė teistumo laiko.

Pripažinta kalta

Žmonės.lt primena, kad aktorė pripažinta kalta suklastojus darbo sutartį nekilnojamojo turto agentūroje „4Real“ ir fiktyviai per kelias dienas pasididinusi atlyginimą nuo tūkstančio iki 12 tūkst. Lt.

Taip ji neva pretendavo gauti 119,4 tūkst. Lt dydžio motinystės pašalpą.

Aktorę fiktyviai įdarbinusią Eriką Kabečiūtę teismai irgi yra pripažinę kalta ir skyrę 15,6 tūkst. Lt baudą.

Karolinos Urbielytės nuotr./Eglė Jackaitė
Karolinos Urbielytės nuotr./Eglė Jackaitė

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius