Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Titikakos ežeras V.Urboną pasitiko priešiškai. Lietuvis startuoja sekmadienį, vidurdienį

15min.lt jau rašė, kad panevėžietis triatlonininkas Vidmantas Urbonas užsimojo perplaukti Titikakos ežerą. Tautiečiai tokias Vidmanto ambicijas laiko pragaištingomis jo sveikatai ar net gyvybei. Beprasmišku vadinamas užmojis Lietuvai kainuos 30 tūkst. litų.
Vidmantas Urbonas
Vidmantas Urbonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Ledai

Vidmantas Urbonas, lydimas bičiulių ir gerbėjų, lapkričio 20 d. išskrido į saulėtąją Pietų Ameriką. Vyras pasiryžęs susigrumti su Titikakos ežero bangomis ir jame besiveisiančių nuodingų varlių kolonijomis. Oficialiai V.Urbono kelionė pavadinta kova už pasaulinę ekologiją. Pats sportuojantis politikas sakė skrendantis daryti stebuklo.

Didžiausio – net 60 kilometrų ilgio – Pietų Amerikos ežero Titikakos dar niekam pasaulyje nėra pavykę perplaukti. Tai padaryti trukdo ne tik jo dydis, bet ir itin šaltas kalnų ežero vanduo, deguonies stygius bei vandens paviršiuje siaučiančios audros. Tačiau, nepaisydamas visų kliūčių, V.Urbonas tikina padarysiąs stebuklą – ežerą perplauksiąs. Savo žygiu per Titikaką jis siekia paskatinti pasaulį branginti gėlą vandenį, o patį žygį skiria Lietuvos vardo 1000–mečiui paminėti.

Portalas lrytas.lt praneša, kad Titikaka ir Puno miestas V.Urboną pasitiko ledo gabalais, krentančiais iš dangaus.

Miesto vicemeras Regidoras Domingo Vega perplaukti Titikaką pasiryžusiam V.Urbonui įteikė Puno miesto garbės svečio medalį ir palinkėjo sėkmės šiame žygyje.

Puno miesto turguje plaukimo komanda ieško termosų kavai bei arbatai, šiltiems energetiniams gėrimams, košėms. Dėl griežtai ribojamos vietos lėktuvo bagaže atsivežti šių daiktų iš Lietuvos nebuvo galimybės.

Vidmantas jau išbandė Titikakos ežero vandenį. Lietuvis nardė nuo plaukiojančių uro salų. Plaukioti arčiau kranto nepatartina dėl didelio užterštumo. Puno miestas daugelį metų į ežero vandenį leido kanalizaciją, tik neseniai pradėjo nuotekas valyti.

V.Urbono treniruotė ežere truko 15 minučių. Per ją svarbiausia pajausti, kaip organizmas prisitaikęs prie aukštikalnėse išretėjusio oro.

„Oro lyg ir pakako, nes tempas nebuvo didelis. Aš manau, kad reikia pasirinkti optimalų, lėtą

zmones24.lt/Foto naujienai: Vidmantas Urbonas plauks per Baltijos jūrą
zmones24.lt/Foto naujienai: Vidmantas Urbonas plauks per Baltijos jūrą

greitį, kuris leistų plaukti ilgiau“, – apie pirmąją treniruotą pasakojo panevėžietis. „Po plaukimo truputėli tirpsta rankos, pirštų galai. Truputėli neužtenka deguonies. Gal dar trūksta aklimatizacijos.“

V.Urboną, kaip ir kitus komandos narius, labiausiai neramina nenuspėjami orai Titikakos ežere.

„Naktį žaibavo, buvo griaustinis ir vėtra. Tai pranašauja ir kitomis dienomis, tad sunku pasakyti, kaip seksis“, – sako V.Urbonas.

Šią ežero savybę V.Urbonas ruošiasi išnaudoti. Sekmadienį plaukimą per ežerą ketinama pradėti apie 5 valandą ryto. Lietuvoje tuo metu bus vidurdienis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius