Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaida Skaisgirė atmeta „DiArchy“ kaltinimus dėl pavogtos rekordinio triuko idėjos

Televizijos konkurso „Didysis magijos šou“ užkulisiuose – intriga: šou teisėjaujantys „DiArchy“ magai Diana Gaičiūnaitė-Dirmė ir Arvydas Gaičiūnas sako, kad laidos kūrėjai pasisavino jų triuko idėją. Tuo tarpu šou vedėja Vaida Skaisgirė tikina, kad niekas čia nieko nevogė – „DiArchy“ kaltinimai nepagrįsti.
Nicholas Kin ir Vaida Skaisgrė
Nicholas Kin ir Vaida Skaisgrė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šeštadienį laidos „Didysis magijos šou“ žiūrovai turėjo galimybę pamatyti, kaip konkurso dalyvis Nicholas Kin Kauno „Megoje“ siekė Baltijos šalių rekordo – dalyvavo eksperimente „Sustingęs laike“: 12 metrų aukštyje mėgino išstovėti net 12 valandų.

Rekordo siekimas buvo fiksuojamas nuo pat šeštadienio ryto, atomazga įvyko vakare, per tiesioginę „Didžiojo magijos šou“ transliaciją.

Dianos Gaičiūnaitės-Dirmės teigimu, šis eksperimentas – bandymas užfiksuoti rekordą – pavogta „DiArchy“ idėja.

„Šis šou yra pradedančiųjų konkursas. Mus su Arvydu pakvietė į šou komisiją, kad pateiktume savo profesionalią nuomonę apie jaunų magų pasirodymus. Toks pasirodymas, koks įvyks šeštadienį, pradžioje nebuvo numatytas. Bet to, tokią idėją šou prodiuseriams pirmiausia pasiūlėme mes, „DiArchy“, – rekordinį triuką norėjome atlikti patys“, – Žmonės.lt sakė magė Diana. 

D.Gaičiūnaitės-Dirmės teigimu, „DiArchy“ šou kūrėjams idėją apie rekordinį triuką siūlė jau gerokai anksčiau. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Diana Gaičiūnaitė-Dirmė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Diana Gaičiūnaitė-Dirmė

„Mūsų siūlymas buvo išgirstas – jie paprašė atsiųsti aprašymą. Nusiuntėme. Jie pasakė, kad jei tik gausime finansavimą, tokį triuką būtinai padarysime. Ir štai, prieš kelias dienas įjungiu televiziją ir matau anonsą – mūsų triukas perduotas kitam magui. Mums tai atrodo neetiška. Aišku, triuko scenarijus kiek pakeistas, bet pati idėja apie rekordą yra mūsų“, – įsitikinusi D.Gaičiūnaitė-Dirmė. 

Ir štai, prieš kelias dienas įjungiu televiziją ir matau – mūsų triukas perduotas kitam magui.

Be to, šou komisijos narės nuomone, sprendimas leisti Nicholui Kin siekti rekordo yra neetiškas kitų konkurso dalyvių atžvilgiu. 

„Jie pasirinko vieną dalyvį ir reklamuoja jį labiau nei kitus. Konkurso atžvilgiu, tai nesąžininga – pažeidžiami kitų dalyvių interesai. Juk sąlygos turi būti lygios“, – kalbėjo ji. 

Vaida Skaisgirė: „Jie norėjo gauti visą šlovę ir garbę“

Žmonės.lt susisiekė su šou vedėja ir viena iš rengėjų Vaida Skaisgire. Išgirdusi „DiArchy“ kaltinimus moteris pateikė savo poziciją. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vaida Skaisgrė ir Gediminas Juodeika
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vaida Skaisgrė ir Gediminas Juodeika

„Taip, mes tikrai sulaukėme „DiArchy“ pasiūlymo dėl rekordinio triuko atlikimo. Žinia, kad prieš kelerius metus jie pagarsėjo rekordinių triukų atlikimais, gali pasigirti rekordais. Šįkart jie irgi siūlėsi ką nors padaryti, atlikti su mumis kartu. Bet mes puikiai suprantame, kodėl jie taip siūlosi – nori, kad mes finansuotume, padėtume įgyvendinti, o jie gautų visą šlovę ir garbę. Tuo metu, kai jie tai siūlė, mes neturėjome tam lėšų. Dabar, kai šou „įsivažiavo“, jų atsirado“, – pasakojo V.Skaisgirė. 

Bet mes puikiai suprantame, kodėl jie taip siūlosi – nori, kad mes finansuotume, padėtume įgyvendinti, o jie gautų visą šlovę ir garbę.

Iš kur atsirado pinigų?

„Nicholas Kin šou metu sulaukė daugelio skirtingų žmonių simpatijų. Atsirado norinčių prisidėti prie tokio jo eksperimento, paremti, padėti įgyvendinti. Nicholas savo pavojingais triukais pasižymėjo viso šou metu. Tai nėra Nicholo Kin, mano ar prodiuserio Gedimino Juodeikos sugalvotas triukas. Taip jo ir nekomunikuojame. Aiškiai sakome, kad triukas įkvėptas pasaulinio garso mago David Blaine, kuris 2002 metais atliko rekordinį triuką „Vertigo“. Nicholas Kin nebandys šio mago perspjauti ir savo pasirodymą atliks visai kitokiuose parametruose“, – Žmonės.lt sakė laidos vedėja.

Anot V.Skaisgirės, kitų šou dalyvaujančių magų atžvilgiu viskas yra sąžininga: „Šou dalyvauja šeši dalyviai. Vienas jų daro triukus su kortomis, kitas atlieka komišką magiją. Jiems neįmanoma atlikti kažkokio rekordiško pasirodymo. Nicholas Kin tai padaryti gali, dėl to viskas nutiko nerealiai. Čia nėra nelygybės. Juk galėjome pasiūlyti triuką atlikti bet kuriam, bet jie atsisakytų, nes tai – ne jų sritis... Be to, čia – mūsų pasirinkimas. Bet kokio šou rengėjai visada turi teisę pasirinkti dalyvį, kurį rodys anonse, o kito nerodyti. Čia nėra lygybės ar nelygybės principų.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vaida Skaisgrė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vaida Skaisgrė

Penktadienį „Didžiojo magijos šou“ kūrėjai Kauno centre „Mega“ iki vėlyvo vakaro ruošėsi eksperimentui „Sustingęs laike“.

Nicholas Kin ant konstrukcijos buvo užkeltas šeštadienį 08.58 val., o rekordas užfiksuotas 20.58 val. TV3 projekto „Didysis magijos šou“ metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius