Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų „Eurovizija“: Nojus Bartaška-Bartas ūgiu gali užgožti popžvaigždę Kolduną

Jokių drąsių prognozių, bet daug optimizmo prieš šeštadienio vaikų „Eurovizijos“ konkursą. Tokia nuotaika tvyro Minske konkurso finalui besiruošiančio dainininko Nojaus Bartaškos-Barto komandoje.
Barto išlydėtuvės į vaikų „Euroviziją“
Bartas vaikų „Eurovizijoje“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos atstovas su jam scenoje talkinsiančiomis šokėjomis dieną pradėjo pramogų centre – žaidė boulingą, šaudė lazeriais ir žiūrėjo filmus, rodomus specialiame neva penkiamačio vaizdo įspūdį sukuriančiame ekrane, rašo „Lietuvos rytas“.

Popiet dainininkas su kitų šalių atstovais repetavo „Eurovizijos“ pradžią, kai vienas po kito bus pristatomi dalyviai.

Šeštadienį scenoje skambės ir daina, kurią su visų šalių atstovais atliks žinomas Baltarusijos atlikėjas Koldunas, prieš keletą metų dalyvavęs suaugusiųjų „Eurovizijoje”.

Šio kūrinio repeticijos Minsko arenoje Barto palydai sukėlė juoko priepuolį. Renginio choreografas skubiai keitė dainininkų išsidėstymą scenoje, mat paaiškėjo, kad greta baltarusių popdievuko pastatytas Bartas yra už jį kone aukštesnis.

Dūmas tapo talismanu

„Nuojauta dėl rezultatų – gera. Bartas čia labai gerai vertinamas. Tai jau girdėjome daug kartų. Kai jis įžengia į salę, visi pralinksmėja“, – sakė dainininko tėvas Saulius Bartaška.

Simpatijas Bartui rodo į Minską susirinkę žurnalistai – nemažai jų jau pasipuošė šalikais su Lietuvos trispalve.

Daug dėmesio sulaukia ne tik Bartas, bet ir jo gyvojo talismano vaidmenį atliekantis buvęs vieno realybės šou dalyvis Donatas Šimkus-Dūmas.

Trispalvį peruką užsidėjęs, Lietuvos vėliavos spalvomis veidą išsidažęs vaikinas, vos tik pasirodęs „Eurovizijos“ klube ir spaudos centre, tuojau pat apsupamas fotografų ir filmavimo kamerų.

„Jo vykimas į Minską labai pasiteisino. Yra net komiškų situacijų – vakarėliuose kitų šalių delegacijų vadovai stumia savo atstovus arčiau Dūmo, kad ir jie patektų į TV reportažus bei laikraščius“, – juokėsi Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Neįprasti lietuvių norai

Lietuviai konkurso rengėjus stebina ne tik užsispyrimu, bet ir neįprastais norais.

Baltarusiai apstulbo išgirdę Barto apšvietimo režisieriaus Viktoro Martusevičiaus prašymą. Šiandien į Minską atvykstantis Viktoras panoro į konkursą atsivežti savo šuniuką.

„Baltarusiai į šį norą pažvelgė kūrybiškai. Paprašė atsiųsti šuns nuotrauką – jam išduos akreditaciją. Tai bus pirmas akredituotas šuo „Eurovizijos“ istorijoje“, – juokėsi A.Giržadas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius