Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vashą nustebino Graikiją staiga užklupusi žiema: „Toks oras čia pirmąkart per 50 metų“

Į Graikiją pas vyrą krepšininką Ronaldą Rutkauską (24) su dar trijų mėnesių neturinčiu kūdikiu išvykusi ir ten įsikūrusi Gabrielė Rutkauskienė-Vasha (22) žiemos, kaip tikėjosi, neišvengė. Nors įprastai tokiu metų laiku Graikijoje būna šilta ir saulėta, netikėtai vietinius užklupo itin žiemiški orai.
Vasha ir Ronaldas Rutkauskas
Gabrielė Rutkauskienė-Vasha ir Ronaldas Rutkauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu Salonikuose, kurio klube „Iraklis“ žaidžia jos vyras, gyvenanti Vasha 15min pasakojo, kad prieš kelias dienas miestą užklupo žiema. Lietuviams gal ir nieko keisto, bet Graikijoje tokiu metų laiku įprastai būna pakankamai šilta, šviečia saule ir niekas tikrai nepagalvotų apie iš dangaus byrantį sniegą.

Vasha pasakoja, kad buvo kilusi panika. „Ir prieš mėnesį sniego buvo iškritę, bet tik aukščiau, kalnuose, kur mes gyvenome. Tas sniegas per valandą ištirpo. O štai šiomis dienomis net -15 laipsnių buvo. Šiandien Graikijoje -5, bet sniego pilna visam mieste“, – 15min pasakojo Vasha.

Anot jos, šiuo metu gatves užklojo maždaug 10 cm storio sniego sluoksnis. „Toks oras čia pirmąkart per 50 metų. Čia panika“, – pasakojo ji.

Savo „Facebook“ paskyroje Vasha pasidalijo ir vaizdo įrašu, kuris iliustruoja jos pasakojimą – minusinė temperatūra sutrikdė vandens tiekimą.

Gabrielė greta įrašo rašė:

„Vykstant gyventi į Graikiją visi su saldžiu pavydu sakė „kaip fainai, ten šilta, nereikės vaiko šiltai rengti, grūsti į kombinezonus“. Tikėjausi ir aš to išvengt, nors žinojau, kad žiema čia egzistuoja, bet tikrai ne tokia, kokia išgyvenam dabar mes. Galiu teigti, kad Lietuvoje žmonės, besiskundžiantys šaltuku, gyvena geriau nei mes čia šiuo metu.

Žmonės važinėja kalnuotais prisnigtais keliais su vasarinėmis padangomis, kavinės ir kitos viešos įstaigos uždarytos, nes užšalę kalnuose vandentiekiai ir mes net namuose neturime vandens, gyventojai paskelbę didžiausią paniką, žinių pranešėjai į kamerą kalba išsigandę, lyg baubas į šalį būtų atėjęs, kai kurie net negali darbuotis, nes patalpos nešildomos, jose oro temperatūra šiuo metu -5, lygiai tokia pati, kaip ir lauke, tokia pat ir tarkim sporto salėje... Mokyklos uždarytos.

Taip kad mieli lietuviai, neverkšlenkit, kad turit gražią šaltą žiemą, jūs bent makaronams išsivirti vandens iš krano galite įsipilt į puodą.. Na, ir nesukate galvos, kaip parvažiuoti namo, nes gyventojai neįpratę, vairavimo patirties nelabai turi tokiomis oro sąlygomis, kai neįmanoma nusileisti nuo kalno ar į jį pakilti.“

Asmeninio albumo nuotr./Ronaldas Rutkauskas ir Gabrielė Grygolaitytė-Vasha
Asmeninio albumo nuotr./Ronaldas Rutkauskas ir Gabrielė Grygolaitytė-Vasha

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius