-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Velomaratono“ vedėjo Pauliaus Skučo šeimos vasara – ant irklentės, riedlentės ir dviračio

Sekmadienį Vilniuje vykusio „Velomaratono“ vedėju tapęs Paulius Skučas Žmonės.lt pasakojo pats labai mėgstantis aktyvų laisvalaikį, tokį renkasi su visa šeima: ir žmoną Indrę, ir beveik dvejų metukų dukrelę Elžbietą kartu pasikviečia. Ko tik šeima neišbandžiusi: ir ilgosiomis riedlentėmis važinėjasi, ir irklentėmis plaukioja, ir ant dviračių, žinoma, sėda.
Paulius Skučas su žmona Indre ir dukra Elžbieta
Paulius Skučas su žmona Indre ir dukra Elžbieta / Juliaus Kalinsko, asmeninio albumo nuotr.

„Velomaratoną“ Vilniuje aktyviam laisvalaikiui neabejingas žurnalistas Paulius Skučas šįmet vedė kartu su profesionalia bėgike Vlada Musvydaite. „Velomaratonui“ jis dirigavo jau trečią kartą.

Renginys sostinės centre sekmadienį prasidėjo iš pat ryto ir sudomino šimtus dviračiais važiuoti mėgstančių miestiečių.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Velomaratonui“ neatsispyrė žinomi žmonės: varžėsi ir Igoris Kofas, ir Rolandas Mackevičius

P.Skučas, bendraudamas su Žmonės.lt, pasakojo ir pats mėgstantis dviračiu pavažiuoti. O šią vasarą džiaugiasi praleidęs ypač aktyviai.

„Ramiai pasėdėti – ne mano būdui. Vasara pasitaikė itin aktyvi. Šeimoje atradome naujų pramogų – su žmona dažnai pasvarstome, kaip galėtume įdomiau laiką su dukra praleisti, kaip patys galėtume pajudėti. Šią vasarą atradome „longboard‘ą“. Gal žmonai ir daugiau pamokų, kaip važiuoti, reikia, bet aš jau seniau buvau važinėjęs su riedlente, taigi man naujiena nebuvo. Smagi pramoga. Ir Vingio parke važinėjame, ir kur geresnis asfaltas, ir pajūryje, kur netrukus keliausime, pavažinėti planuojame“, – šypsosi P.Skučas.

VIDEO: Didžiausia Baltijos šalyse dviračių šventė „Velomaratonas“ Vilniuje
Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su žmona Indre
Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su žmona Indre

Jį traukia ir vandens pramogos: „Seniau aktyviai užsiėminėjome su baidarėmis. Dabar, kai auginame dukrą, laiko tam lieka nebe daug, tačiau vis tiek norisi plaukioti. Todėl įsigijome irklentę. Puikiai leidžiame laiką prie ežerų! Ta irklentė patogi tuo, kad yra pripučiama. Ją galima bet kur nusivežti, telpa į automobilio bagažinę. Kad ir kur atsidurtum, per tris minutes sumontuosi ir galėsi plaukti, kur tik nori. Kai tik geras oras, stengiamės tai išnaudoti. Bet kai ir blogas būna, pabandžiau – teko su hidrokostiumu plaukti. Ir treniruotes sau padarau.“

Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas
Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas

Ant dviračio – atsakingai

Žinoma, ir dviračiais pasivažinėti Skučų šeimyna mėgsta. „Ant dviračio sėdu bent du ar tris kartus per savaitę. Atstumai Vilniuje tikrai nėra dideli... Tiesą sakant, mano dviratis yra pusiau elektrinis. Kiti tokį vadina „tinginių dviračiu“. Bet aš jį vis tiek dažniausiai minu – man patinka... Ir su žmona, pasiėmę Elžbietą, kartais šokame ant dviračių ir važiuojame po miestą. O ir jei yra kokių reikalų, stengiuosi su dviračiu važiuoti“, – pasakoja.

Nors daugelis vilniečių skundžiasi, kad sąlygos dviratininkams mieste anaiptol ne pačios geriausios – dviračių takai prastoki, o ir žmonės dažnai jais pasivaikščioti mėgsta, P.Skučas tikina, kad viskas priklauso nuo požiūrio.

„Yra tie dalykai, bet reikia prie jų prisitaikyti ir suprasti, kad greitai kitaip, matyt, nebus. Įvertini situaciją ir išmoksti važiuoti taip, kaip tas sąlygas diktuoja gyvenimas. Man problemų nėra... Dviračių takai buvo piešiami „prie kelių valdžių“. Vieniems atrodė, kad trasa turi baigtis vienur, kitiems – kad kitur... Džiugu, kad keliai pailgėja, pagražėja, ženklų padaugėja. Bet jei kažkur baigiasi dviračių takas, juk nenulipi ir nepastatai to dviračio, o važiuoji toliau. Kelias juk nesibaigia. Tik protingumo klausimas, ar važiuosi šaligatviu, ar atsargiai keliu.“

Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su žmona Indre
Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su žmona Indre

Pats jis ant dviračio sėda tik atitinkamai pasiruošęs: pasirūpina, kad dviratis turėtų lempą, pats būna su liemene, šalmu.

„Velomaratone“ šįmet taip pat siekiama atkreipti dėmesį į dviratininkų saugumą, šalmų dėvėjimo reikiamybę. Pasirodo, ir policijos statistika rodo, kad šalmo nebuvimas – dažniausia dviratininkų traumų priežastis“, – sako P.Skučas.

Paklaustas apie dukrytę Elžbietą, kuriai jau greitai sukaks dveji, žurnalistas taip pat šypsosi: jau ir ji ant triratuko bando prisėsti.

Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su dukra Elžbieta
Asmeninio archyvo nuotr./Paulius Skučas su dukra Elžbieta

„Ji supranta, kad yra pedalai, galima pabandyti juos minti. Aišku, kojose dar tos jėgos nėra, kad galėtų smarkiai važiuoti. Bet tie poros metrų pavažiavimai įvyksta... Be to, yra tie šiuolaikiniai vaikiški paspirtukai, triračiai, kuriuos stumia tėvai. Elžbieta tikrai pabando, jai patinka. Ypač ji mėgsta, kai paimu ją ant rankų ir pavažiuojame tuo „longboardu“. Man ji gana dažnai parodo, kur jis namuose padėtas, ir vis prašo išimti. Stengiamės nesustoti ir vasarą leisti linksmai“, – sako.

Po „Velomaratono“ P.Skučas su žmona ir dukra žada leistis į trumpas atostogas – vyks į Lietuvos pajūrį.

„Pajūryje gyvena žmonos giminės, puiki proga aplankyti. O tuo pačiu ir prie vandens pabūti norime. Vasara buvo tikrai labai aktyvi, nuveikta daug darbų. Man – kiekvieną dieną televizija, žmona irgi jau į darbus išėjusi. Labai norisi tą bent vieną, paskutinę vasaros savaitėlę išnaudoti“, – šypsosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius