-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veltinių batų kūrėja Daiva Zgrabskė gali didžiuotis – ji pelnė dizaino „Oskaru“ vadinamą „Red Dot“ apdovanojimą

Lietuvės Daivos Zgrabskės sukurti „My feltboots“ ilgaauliai veltiniai batai moterims sužavėjo tarptautinę ekspertų komisiją ir pelnė dizaino „Oskaru“ vadinamą „Red Dot“ apdovanojimą produktų dizaino kategorijoje.
Daiva Zgrabskė
Daiva Zgrabskė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Veltiniai batai

„Toks tarptautinio masto ekspertų pripažinimas labai įkvepia, tai aukščiausias dizaino kokybės įvertinimas ir aš juo labai didžiuojuosi“, – sako Daiva Zgrabskė, už „My feltboots“ veltinių batų dizainą 2012 metais pripažinta ir nacionaliniame „Geras dizainas“ konkurse.

Elegantiški  ilgaauliai veltiniai batai moterims pagaminti iš natūralios avies vilnos. Aukšti aulai atkartoja moters blauzdos formą, o išsiuvinėtas santūrus ir elegantiškas briedis  suteikia žaismingumo, todėl veltiniai batai atrodo subtiliai bei originaliai, traukia akį ir puošia kojas.

„Kurdama  veltinių batų dizainą išsikėliau sau tikslą pagaminti tokią avalynę visai šeimai, kuri būtų šilta ir labai stilingai atrodytų. „Red Dot“ dizaino apdovanojimas dar kartą patvirtina, kad tai novatoriškas ir funkcionalus dizaino sprendimas, komisijos pastebėtas ir išskirtas net iš 4815 darbų iš 53 pasaulio šalių“, – sako veltinių batų dizainerė D.Zgrabskė.

Asmeninio albumo nuotr./„My feltboots“ veltiniai
„My feltboots“ veltiniai

„Red Dot“ – pasauliniu mastu pripažįstamas dizaino apdovanojimas, vienas iš pačių geidžiamiausių dizaino įvertinimų, teikiamas nuo 1954 m. Apdovanojimai teikiami trijose kategorijose:

  • produktų dizaino („Red Dot Award: product design“),
  • komunikacijos dizaino („Red Dot Award: communication design“)
  • dizaino koncepcijos („Red Dot Award: design concept”)

Daugiau nei 1200 pramonės, dizaino, politikos svečių ir žiniasklaidos atstovų liepos 7 d. susirinks Vokietijos miesto Eseno „Aalto Theatre“ operos rūmuose pagerbti „Red Dot“ apdovanojimų laureatų.

Geriausi dizaino darbai bus eksponuojami „Red Dot“ muziejuje, įsikūrusiame į pasaulio paveldo registrą įtrauktame Zeche Zollverein akmens anglių kasyklų komplekse Eseno mieste. Ekspozicija garsėja didžiausia šiuolaikinio dizaino paroda pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius