-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vestuvių planuotoja Viktorija Prokofjeva mokė bičiules, kaip nusipinti kalėdinį vainiką

Trečiadienio vakarą vestuvių planuotoja ir koordinatorė Viktorija Prokofjeva pakvietė savo artimiausias bičiules į kalėdinių vainikų dirbtuves. Studijos „Viktorijos vestuvės“ šeimininkė viešnias pasitiko su garuojančia arbata bei saldumynais. Netrukus moterys stojo prie bendro darbo stalo, ant kurio puikavosi įrankiai ir dėžutėse sudėtos dekoracijos.
Viktorija Prokofjeva
Viktorija Prokofjeva / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Viktorija pasirūpino visomis medžiagomis ir dekoracijomis, kad nieko netrūktų. Buvo pinami žali tradiciniai vainikai iš eglės, pušies ar kėnio šakų. Juos susirinkusios moterys dekoravo kankorėžiais, kaspinais, cinamono lazdelėmis, džiovintais anyžiais ir apelsinais. „Šiandien kaip tik orkaitėje iškepiau apelsinus“, – draugėms prasitarė V.Prokofjeva.

„Artėja šventės, todėl gera susibėgti su draugėmis. Ne visada pavyksta jas visas į vieną vietą suburti, nes vaikai, darbai ir dar kitokie dalykai... Praėjusią savaitę gaminome vaikinukus su vienomis, o šį vakarą susirinko kitos bičiulės“, – portalui Žmonės.lt apie idėją suburti savo drauges kalbėjo Viktorija.

Renginio akimirka
Vainikų pynimo dirbtuvės

Vestuvių planuotoja juokėsi, kad vasara – vestuvių metas, o atėjus žiemai, mažiau veiklos, todėl ir norisi kažką daryti.

„Vainikų dirbtuves organizuoju ne tik savo draugėmis, bet ir kitiems, kurie nori. Pavyzdžiui, savaitės pabaigoje vienos firmos darbuotojai čia taip pat sau pinsis vainikus, bus toks kalėdinis užsiėmimas. Aišku, tai labiau moteriškas dalykas, labai smagus ir visoms labai patinka“, – pasakojo Viktorija.

Pasigaminti kalėdinio vainiko į Viktorijos studiją trečiadienio vakarą atvyko Aistė Jasaitytė-Čeburiak, Simona Paciukonytė ir kitos šventiškai nusiteikusios vakaro šeimininkės draugės.

Viktorija Prokofjeva ir  Simona Paciukonytė
Viktorija Prokofjeva ir Simona Paciukonytė

Nusprendusiems namie pasidaryti vainiką, V.Prokofjeva patarė, nebijoti fantazuoti.

„Pirmiausia jums reikės paprastos vielinės drabužių pakabos. Puikiai tiks tos, kurias gauname su drabužiais iš valyklos. Iš jos pasidarome pagrindą ir vėliau žalia viela, kurią galima įsigyti dekoro parduotuvėse, reikia tvirtinti pasirinktas šakas“, – kalbėjo Viktorija.

Vainikas yra formuojamas iki norimo dydžio ir storio. Paskui prasideda linksmiausia dalis – dekoravimas. Vainiką galima puošti bet kuo, kas kiekvienam atrodo gražu ir miela: kaspinais, virvėmis, dirbtiniais vaisiais ar uogomis, kankorėžiais, cinamono lazdelėmis ir kitais kalėdiniais atributais.  Sukomponavus kompoziciją, viską reikia pritvirtinti karštais klijais.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius