Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis: „Prieš kelionę į Maskvą – repeticijos, buities rūpesčiai ir koncertas“

Vidas Bareikis patvirtino – jis vasarį išvyksta studijuoti į Maskvoje esantį Vsevolodo Mejerholdo teatro institutą, kuriame mokysis teatro režisūros. Magistro studijos trunka dvejus metus, tad aktorius į Rusiją vykti ketina kartu su šeima – žmona Jurga Šeduikyte ir sūnumi Adu.
„No Theatre“ pastatė spektaklį pagal telefonų knygas
„No Theatre“ pastatė spektaklį pagal telefonų knygas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pats sako, kaip dažnai pavyks grįžti į Lietuvą, kol kas neaišku, tačiau V.Bareikis neabejoja – grįžti reikės dėl Lietuvoje likusių režisuotų spektaklių bei muzikinės veiklos.

Tiesa, rugsėjį startavęs V.Bareikio inicijuotas teatro judėjimas „No theatre“, neseniai pristatęs premjerą „Telefonų knyga“, anot jo ateinantį pusmetį žada daug dirbti. Toliau bus rodomi spektakliai, o vasaros atostogų metu „No theatre“ planuoja pradėti ir naujo spektaklio repeticijas.

„Suicide DJs“ kuriam laikui stabdo veiklą

„Išvyką į Maskvą vadinu naujo etapo pradžia, kuri, manau, turės įtakos ir mano tolesnei veiklai. Mano gyvenime teatras ir muzika konkuruoja visada, kartais papildo vienas kitą, tačiau šiuo metu pirmenybę teikiu teatrui. Muzika jau kurį laiką man yra tarsi hobis, atgaiva. Visos šios permainos netgi padėjo atsakyti į kai kuriuos klausimus, pavyzdžiui, grupės „Suicide DJs” likimas. Pasikalbėję su grupės nariais, nusprendėme, kad šis projektas jau nebe toks, koks buvo pradžioje, todėl gerbėjai kurį laiką mūsų nematys. Kiek ilgai? Net nežinau. Gal išlaikysime tradiciją ir per gatvės muzikos dieną mus bus galima išgirsti prie Salomėjos Nėries paminklo. Aišku, lieka galimybė, kad kada nors susibėgsime: nemėgstu, kai grupės baigią veiklą, atsikuria ir vėl baigia. „Suicide DJs“ pasirodymai man panašūs į spektaklį, kuris jau atgyveno savo laiką ir pateks į  „teatro muziejų“, –  šypsosi V.Bareikis.

Mano gyvenime teatras ir muzika konkuruoja visada, kartais papildo vienas kitą, tačiau šiuo metu pirmenybę teikiu teatrui.Tiesa, visiškai iš muzikinės padangės jis nesitraukia. „Dainos kuriamos toliau ir jomis norisi dalintis, dėl to mūsų akustinė grupė „Stipriai kitaip“ tęs savo veiklą. Mums tai tarsi neįpareigojantys susitikimai su klausytojais, kuriuose dalinamės savo kūryba. Ainis (grupės narys Ainis Storpirštis – aut. past.) kurs Lietuvoje, aš Rusijoje, o susitikę pateiksime rezultatus. Išvažiuoju, nes siekiu tobulėti profesinėje srityje, teatre, bei pasisemti minčių naujoms dainoms, o taip pat norėtųsi supažindinti Rusijos publiką su savo teatrine ir muzikine veiklomis. Kas bus toliau, tikrai niekas nežino, o kol kas – repeticijos, gausybė buities rūpesčių, ir „Stipriai kitaip“ koncertas“, – artimiausius planus apžvelgė V.Bareikis.

Sausio 25-ąją 19 val. visi grupės „Stipriai kitaip“ gerbėjai kviečiami į Menų spaustuvę simboliškai tarti „iki greito“. „Čia skambės pianinų, trombonų ir varpų muzika, naujos dainos ir kartu linkėsime sėkmės vienas kitam“, – žadėjo V.Bareikis.

Daugiau informacijos tinklalapio „Facebook“ „No theatre“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius