Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vidmantas Čepkauskas-Vidis apie svaigalų problemą festivaliuose: „Nereikia kaltinti elektroninės muzikos“

Dainininkė Augustė Vedrickaitė, sužinojusi apie festivalyje „Sūpynės“ narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusios vilnietės mirtį, pasidalijo asmenine patirtimi. Atlikėja išreiškė pasipiktinimą, kad daliai jaunimo svaigintis kai kuriuose muzikos festivaliuose, taip save nuodijant, tapo įprasta ir normalu. Žmonės.lt susisiekė su A.Vedrickaitės paminėto Nidos renginio „Opium ant bangos“ organizatoriais – situaciją pakomentavo Vilniaus naktinio klubo „Opium“ programos vadovas Vidmantas Čepkauskas-Vidis.
Vidis
Vidis / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

„Galiu garantuoti, kad joks renginio organizatorius ar klubo savininkas, nesvarbu, apie kokio stiliaus muziką eitų kalba, niekada nepropaguoja tokių dalykų, nes tai reiškia dideles problemas. Kažkodėl visi kalba apie elektroninės muzikos renginius, festivalius. Tačiau jie visi yra identiški – iš bet kokio festivalio atvežama lygiai tiek pat apsinuodijusių žmonių. Taip jau nutiko, kad mergina  mirtinai apsinuodijo elektroninės muzikos festivalyje. Didelė nelaimė, bet tai nėra organizatorių atsakomybė“, – Žmonės.lt sakė V.Čepkauskas-Vidis.

Jis pabrėžė, kad festivalius žmonės renkasi pagal mėgstamą muziką, o svaiginasi, jei jau turi priklausomybę, visur.

„Gal ta atlikėja, Augustė, ir matė, kaip kažkas svaiginasi. Bet tada reikia jos klausti, kokiose kompanijose ji leidžia laiką“, – kalbėjo Vidis. 

Paklaustas, ar „Opium ant bangos“ lankytojai, prieš patekdami į renginį, tikrinami, Čepkauskas-Vidis patikino, kad tikrai taip: „Žinoma, „pereiname“ per daiktus. Be to, ir klube, ir šiame renginyje taikome „face-control“. Neįleidžiame agresyvių žmonių, net tų, kurie atrodo nedraugiškai nusiteikę, galintys kelti diskomfortą kitiems. Netikriname žmonių „iki kulnų“, bet panašu, kad po to, kas įvyko šią savaitę, teks imtis priemonių. Matyt, siūlysime žmones tikrinti net vietos policijai, kad nebūtų problemų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius