Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos pokylis Vilniuje: tarp puošnių suknelių dėmesį traukė viešnia tautiniu kostiumu

Jau vienuoliktus metus Vilniaus miesto Rotušė tampa žemę siekiančių suknelių ir elegantiškų eilučių Meka. Čia vienam vakarui susibūrė įspūdingais ir spalvingais apdarais pasipuošusios damos, kurių parankės priklausė ne ką mažiau galantiškiems džentelmenams. Ir ko tik nepadarysi dėl labdaringo tikslo.
Vienos pokylio akimirka
Vienos pokylio akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pasidabinusios moterys ir jų palydovai gerą valandą varstė Rotušės duris. O visiems susirinkus viršuje esančioje salėje pokylis vyko įprasta tvarka – baltomis sukniomis vilkinčios jaunimo komiteto narės (Vienos pokylio debiutantės privalo dėvėti baltas sukneles – red.past.) ir jas lydintys vyrukai baltomis pirštinėmis šokio žingsneliu įėjo į salę. Tuomet sugužėjo ir kiti komiteto nariai, pokylio ambasadoriai ir globėjai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ia deainės: Inga Budrienė ir Daiva Janulaitytė-Gunther
Iš dešinės: Inga Budrienė ir Daiva Janulaitytė-Gunther

Pokylio globėjui nepaprastajam ir įgaliotajam Austrijos Respublikos ambasadoriui Lietuvoje dr. Helmutui Kolleriui tarus sveikinamąjį žodį visi ėmė suktis valso žingsneliu.

Kiek vėliau Daivai Janulaitytei-Gunther buvo įtektas Austrijos vėliavų spalvų kaspinas. Tokiu būdu ji buvo priimta į pokylio ambasadorių gretas. Vienos pokylio ambasadoriai yra asmenys, aktyviai propaguojantys labdaros idėją, daug dirbantys Globėjų komitete ir remiantys asmeniškai. Ambasadoriaus titulas suteikiamas visam laikui. Jais yra tapę Juozas Olekas (2008), Inga Budrienė (2011), Florianas Haugas (2012).

Suknelių paradas

Tarp renginio dalyvių pasirodė ir keletas žymių personų. Kaip visuomet kerinčiai atrodė verslininkė Rasa Arlauskienė, pasirinkusi retro stiliaus kreminės spalvos suknelę.

Sodriai mėlynos spalvos, žemę siekiančia su gilia iškirpte suknele pasipuošė stilistė bei laidų vedėja Asta Valentaitė. Ji, kaip visuomet, pasirodė su savo eterio partneriu ir draugu Mantu Petruškevičiumi.

Savo grožiu spinduliavo ir verslininkė iš Kauno Inga Budrienė. Vakarui ji pasirinko ryškiai avietinės spalvos suknią ir juodas ilgas pirštines.

Tuo tarpu politikė, kostiumo dailininkės Agnės Jagelavičiūtės mama Nijolė Jagelavičienė pokylyje pasirodė apsivilkusi atvirą, biustą išryškinančią suknelę-korsetą. Moteris patikino, kad dailiosios lyties atstovėms ši šventė itin svarbi, tačiau ji pati šįkart laiko ruoštis neturėjusi.

„Manau, kad Vienos pokylis yra labai svarbus moterims. Jos turi progą ne tik susitikti, bet ir pasipuošti, pasitempti. Aš skyriau laiko savo suknelės paieškoms, tačiau, pripažinsiu, ne per daug“, – portalui Žmonės.lt pasakojo moteris.

Tiesa, tarp blizgių ryškiaspalvių suknelių dėmesį itin traukė viena pokylio viešnių. Humanitarinių mokslų institute dirbanti Stanislava Skuodytė pasirodė vilkėdama Aukštaitijos regiono tautinį kostiumą.  Moteris patikino, kad būtent tautinis rūbas, o ne vakarinė suknelė – tinkamiausias apsirengimas pagal protokolą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vienos pokylio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./     Stanislava Skuodytė ir Martynas Staniulionis

„Visi labai studijuoja kaip apsirengti turi vyrai, kaip moterys, kokia turi būti vakarinė suknelė ir panašiai. Tačiau jei rengsiesi tautinį kostiumą, visą laiką būsi stilingas. Taigi tai buvo vienas aspektas. O kitas, 2013 metai Lietuvoje – tarmių metai. Tad nusprendžiau, kad kostiumas itin atitiks ir temą“, – pasakojo Humanitarinių mokslų institute dirbanti Stanislava Skuodytė.

Apie 11-ąjį Vienos pokylį

Vienos pokylio metu vyko labdaringa loterija, kurios metu buvo galima laimėti itin prabangų prizą – vienetinį aukso dirbinį, kurį 7 kartą dovanoja pokylio mecenatas juvelyras Stasas Chailovas su žmona. Be to, pirmą kartą pokylyje Lotynų Amerikos šokių programą grojo Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ su meno vadovu Petru Vyšniausku ir vyriausiuoju dirigentu Ugniumi Vaiginiu priešakyje.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./J.E. dr. Helmutas Kolleris ir jo žmona Gudrun
Austrijos Respublikos ambasadorius Helmutas Kolleris ir jo žmona Gudrun

Vienos pokylio labdaringos lėšos bus skirtos Lietuvos skausmo draugijai - neuropatinį skausmą patiriančių ligonių gydymui. Už surinktas lėšas tikimasi nupirkti reikalingų vaistų, kurių nekompensuoja Valstybinė ligonių kasa. Dalis lėšų, fondo „Mamų unija“ prašymu, bus skirta Vilniaus universiteto Santariškių klinikų filialo Onkohematologinio skyriaus reikalingai įrangai ir gydymo priemonėms įsigyti.

Vienos pokylis Vilniuje – pirmasis labdaros renginys Lietuvoje. Tai visuomenės pokylis, kurio dalyviai yra ne tik žinomi šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir visų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai ir net studentai.

Senas tradicijas Europoje ir Lietuvoje turinčiu renginiu siekiama puoselėti visuomeniškumą, elegantiškumą. Pokylio tikslas yra surinkti labdaros, kurios gavėjas yra nustatomas pokylio globėjų arba globėjų komiteto posėdyje, išanalizavus pateiktas paraiškas. Labdara viešai įteikiama praėjus porai savaičių po pokylio.

Labdaros loterijoje buvo surinkta 5200 Lt. Galutinė labdaros suma bus patikslinta.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vienos pokylio akimirka - Vidurnakčio Kadrilis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./      Vienos pokylio akimirka - Vidurnakčio kadrilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius