-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilija Lobačiuvienė: „Su vyriškiais bendrauju savęs neprievartaudama“ (papildyta balandžio 9 d.)

Vyriausiąją Lietuvos raganą V. Lobačiuvienę gaudėme porą savaičių. „Čia jos asistentė, Vilija dabar užimta“, – tokį atsakymą dažniausiai išgirsdavome paskambinę ekstrasensei į jos mobilųjį telefoną. Vis dėlto pagaliau susisiekus su pačia V. Lobačiuviene ji rado laisvą valandėlę ir ryžosi atviram pokalbiui.
Vilija Lobačiuvienė
Vilija Lobačiuvienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Vardas, pavardė: Vilija Lobačiuvienė.
Gimimo data, vieta: 1955 12 20, Jurbarko r. 55 m.
Šeiminė padėtis: išsiskyrusi; augina 5 metų įsūnį Vaidą.
Veikla: žmonių kūnų ir sielų gydytoja, ekstrasensė, burtininkė, ragana.

Vilija, kuo esate taip užsiėmusi, kad sunku Jus pagauti?

Tuo, kuo ir visą gyvenimą, – žmogaus kūno ir sielos gydymu. Negaliu sakyti, kad dabar esu labiau užimta nei anksčiau. Mano gyvenimo ritmas visada buvo įtemptas.

Kaip geriausiai Jus pristatyti?

Žiniasklaida mane išpopuliarino kaip vyriausiąją Lietuvos raganą, tačiau jau daug metų aš esu Liaudies medicinos centro vadovė ir gydytoja. Dar kartais esu pristatoma kaip ekstrasensė ar burtininkė, tačiau noriu pabrėžti, kad raganavimas yra papildoma mano veikla.

Jums nepatinka, kad viešumoje dažniau esate pristatoma kaip ragana, o ne kaip kūno ir sielos gydytoja?

Nesiskundžiu dėl to. Jei man nepatiktų raganavimas, nebūčiau įkūrusi specialios raganų mokyklos. Nors atsimenu, kad mane daugelis atkalbinėjo nuo tokios veiklos, tikindami, jog Lietuvoje būsiu siejama su juodąja magija. Gerai, kad tuo metu nesiklausiau kitų nuomonės ir padariau savaip. Juk ne veltui sakoma: jei bijai vilko, neik į mišką. Tiesą pasakius, aš nieko nebijau ir džiaugiuosi, kad mąstau kitaip nei visi. Savo pavyzdžiu raginu kitokius žmones parodyti tikruosius savo veidus.

G. Skaraitienės nuotr./Vilija Lobačiuvienė
G. Skaraitienės nuotr./Vilija Lobačiuvienė

Turbūt nelengva tokioje konservatyvioje valstybėje kaip Lietuva būti išsišokėle, tiesa?

Man nei sunku, nei neįprasta. Aš esu stiprus žmogus ir tai parodau savo darbais. Tiek prieš dvidešimt metų, kai įkūriau ekstrasensorikos sąjungą, tiek pastaruoju metu, kai dirbu kaip Lietuvos ragana.

Jau ne vienus metus esate parodijuojama humoro laidoje „Dviračio šou“. Kaip vertinate Jus pajuokiančius reportažus?

Anksčiau, kai buvo sprendžiamos mano skyrybų su antruoju vyru problemos, buvo nemalonu, kad viską viešai nagrinėja humoro laida. Aš tai laikiau savotišku psichologiniu puolimu ir teroru. Jaučiausi, tarsi iš manęs tyčiotųsi. Nenoriu susireikšminti, tačiau visuomenės akyse negaliu atrodyti silpna. Todėl iki šiol stengiuosi laikytis tvirtai. Ir man tai pavyksta.

Jeigu Jums nemalonu eteryje matyti savo gyvenimo parodiją, galbūt bandėte kreiptis į „Dviračio šou“ kūrybinę grupę?

Taip, skambinau prodiuseriui Haroldui Mackevičiui. Jis tuomet pažadėjo, kad eteryje mano personažo nebeliks. Iš pradžių laikėsi duoto žodžio, bet paskui vėl atsirado reportažai. Tačiau po to, kai mano asmeniniame gyvenime viskas nurimo, ėmiau į visas tas parodijas žiūrėti pro pirštus ir su šypsena.

Ar užtenka laiko vakarais pažiūrėti televizorių?

Tiesą pasakius, ne. Aš labai to norėčiau, bet pritrūkstu laisvo laiko. Juk auginu vaiką, dar turiu prižiūrėti namą. Rūpesčių daug ir įvairių.

Ar netrūksta vyriškų rankų ir peties?

Gyvenime dažnai būdavau viena, neturėjau ilgalaikių draugysčių. Tiesiog stengiuosi su tuo susitaikyti. Įpratau visus rūpesčius spręsti pati. Vienišės statusas man keblumų nesukelia. Manau, sudėtingiau būtų, jei puoselėčiau draugystę (šypteli). Su vyriškiais bendrauju savęs neprievartaudama – tik tiek, kiek man pačiai to reikia. Stengiuosi nieko neįsileisti į savo asmeninį gyvenimą. Be to, esu gana bjauraus būdo, užsispyrusi, todėl su manimi bendrauti nelengva. Galiu prisitaikyti prie draugų, vaikų, bet ne prie vyrų...
Žinote, kas tam tikrą laiką vis atsinaujina senmergės kompleksai (juokiasi). Į viską tuomet imi žiūrėti kitaip ir supranti, kad neverta kitam žmogui gadinti gyvenimo. Aš džiaugiuosi, kad vakarais nereikia megzti kojinių, marinuoti valgių ir užsiimti panašia veikla.

O nemanote, kad daugelis vyrų tiesiog baiminasi santykių su vyriausiąja Lietuvos ragana?

Be abejonės, kad baiminasi. Neneigsiu to. Tačiau gal vyrus atbaido ne tik mano titulas ir veikla, bet ir bendravimo manieros. Vienas žmogus man sakė, kad aš esu „autentiška visame kame“. Manau, tai labai tikslus apibūdinimas. Nemėgstu meluoti, vaidinti geresnės nei esu, nesistengiu susikurti įvaizdžio. Esu, kokia esu... Nors ir sunkiai gyvenime sukuosi, bet prasmingai.

„Esu gana bjauraus būdo, užsispyrusi, todėl su manimi bendrauti nelengva. Galiu prisitaikyti prie draugų, vaikų, bet ne prie vyrų...“

Ką turite galvoje sakydama „sunkiai gyvenime sukuosi“?

Kalbu apie tai, kad darbams trūksta laiko. Sunku spėti padaryti viską, ką esu užsibrėžusi. O finansiškai viskas tikrai gerai, nesiskundžiu savo padėtimi. Kita vertus, daiktai man nėra itin svarbūs. Naudoju tik tai, kas būtina. Nesu drabužių vergė, man nereikia nuolatos lankytis parduotuvėse. Savo dvasinę būklę kitaip gerinu (šypteli).

Kokie Jūsų santykiai su buvusiu vyru Dariumi Sabaliausku, su kuriuo skandalingai skyrėtės?

Jokie. Aš tų santykių net nelaikau santuoka. Tai tebuvo penkiasdešimtmečio šventimas (juokiasi). Dabar į viską žiūriu filosofiškai. Manau, susiklosčiusią situaciją būtų buvę išspręsti lengviau, jei nebūtų kilęs visuotinis susidomėjimas.
Gyvenime laikausi tokios nuostatos: leidžiu žmogui kiaulėti tris kartus. Trečias prikiaulinimas būna paskutinis. Ir tai galioja ne tik santykiuose su vyrais, bet ir su bičiuliais.

Su Dariumi visiškai nebendraujate?

Gal jūs juokaujate? Tikrai ne. Kodėl turėčiau su juo bendrauti? Aš palaikau ryšį su žmonėmis, kurie man nėra prikiaulinę. Štai su pirmuoju vyru ir po skyrybų gerai sutarėme, buvome draugeliai. Nepalikau jo nelaimėje. Jeigu jis būtų gyvas ir jam sušlubuotų sveikata, aš būčiau tas žmogus, kuris jį slaugytų. Net į namus priimčiau.

O Darių ar priimtumėte, jeigu jį ištiktų bėda?

Šitas žmogus nevertas net prie mano namų slenksčio gulėti. Kiekvienas gyvenime renkamės savo auditoriją. Darius ją jau pasirinko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius