Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Pilibaitytė-Mia rengiasi „Chorų karams“

Netrukus startuosiančiame TV projekte „Chorų karai“ Mia atstovaus Panevėžio chorui. Smalsuoliai nerimsta, kodėl iš Žemaitijos kilusi atlikėja nusprendė ginti šio miesto garbę...
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / "Ji" nuotr.

Keletas faktų

Gimė 1983 m. liepos 19 d. Žemaitijoje, Kaukolikų miestelyje (netoli Skuodo).
Išsilavinimas: vidurinis.
Veikla: kaip atlikėja debiutavo 2004 m., yra išleidusi albumus „Yra kaip yra“ (2007 m.) ir „Stiklo namai“ (2009 m.). Ne tik dainuoja, bet ir kuria dainas. Dalyvavo realybės šou „Kaimo grožybės“, su G. Leškevičiumi tapo „Žvaigždžių duetų“ nugalėtojais. Vedė realybės šou „Trečias nereikalingas“. Su E. Kučinsku veda TV laidą „Muzikinė karuselė“ ir kt.  
Šeima: augina sūnų Matą (9 m.).

Ar jau „galandate“ balsus, t. y.  rengiatės chorų mūšiui?

Taip. Labai atsakingai rengiamės tikram muzikiniam karui (juokiasi). Jau baigėsi atranka, dabar prasidės choro repeticijos. Panevėžyje yra nemažai talentingų žmonių. Spėjau tuo įsitikinti.

Kodėl atstovaujate Panevėžiui, nors esate kilusi iš Žemaitijos?

Išties esu gimusi ir augusi netoli pajūrio, bet dėl tam tikrų aplinkybių pasirinkau Panevėžį. Pirmiausiai todėl, kad Klaipėdoje jau yra suburti du chorai. Pamaniau, kodėl gi nepasirinkus artimesnio miesto, kad nereikėtų iš Vilniaus taip toli važinėti. Nemažas skirtumas sukarti 120, o ne 300 kilometrų. Kadangi kelissyk per savaitę turėsiu vykti į choro repeticijas Panevėžyje, sutaupysiu laiko, kurio ir taip nelieka. Viena auginu sūnų, norisi jam skirti daugiau dėmesio. Be to, dalyvauju įvairiuose TV projektuose, koncertuoju.

Krizė jums negresia – esate visur kviečiama...

Negaliu skųstis, nes pastaruoju metu esu labai užsiėmusi. Manau, labiausiai krizę pajunta tie, kurie daug apie ją galvoja. Aš dirbu mielą darbą, kuriu, dainuoju, todėl nepasakyčiau, kad sunkmetis mane būtų prislėgęs. Pernai lapkritį išleidau antrąjį albumą, „Stiklo namai“, beveik visos jo dainos yra mano kūrybos. Taigi, kaip sakoma, nenorėčiau varyti Dievo į medį.

Kas paskatino dalyvauti „Chorų karuose“?

Tas pats, kas ir dalyvauti TV projekte „Žvaigždžių duetai“. Man pasirodė įdomu, nes tai – visiškai naujas sumanymas, nieko panašaus per mūsų televiziją dar nevyko. Mačiau Latvijos „Chorų mūšį“, jis man labai patiko. Be to, tai susiję su mano profesija. Tad, kai tik man pasiūlė dalyvauti, iškart sutikau su didžiausiu malonumu. Nedvejojau nė sekundės, nes žinau, kad prodiuseris J. Milušauskas profesionaliai kuria sėkmingus bei vertus dėmesio projektus. 

Jau subūrėte chorą?

Taip. Jame iš viso yra šešiolika žmonių: aštuonios merginos ir tiek pat vaikinų. Jei atvirai, nebuvo lengva atrinkti geriausius iš geriausiųjų. Gerų balsų nemažai, o labai gerų ne kažin kiek.

Ko gero, per atrankas pasitaikė ir juokingų situacijų?

Visko buvo. Viena moteris niekaip negalėjo suprasti, kodėl jos nepriimėme į chorą. Vis kartojo, kad įvyko nesusipratimas, klaida. Nenoriu įžeisti žmonių, bet kai kurie tikrai pervertina savo gebėjimus. Juk nepasakysi, kad tau ant ausies užlipo meška, kad neturi klausos. Net kai komisija sakė „ačiū, užteks“, viena dalyvė laikėsi savo: „Aš dar ir taip galiu padainuoti“ (šypsosi).

Jei neklystu, jus net mėgino papirkti gėlių puokšte?..


Ne mažiau nustebino, kaip vėliau paaiškėjo, vienas mano gerbėjas, kuris į atranką atėjo su puokšte gėlių ir padainavo mano dainą „Neišeik“. Beje, kaip vyrui gana aukšta nata. Bet niekam nenuolaidžiavome. Nepadėjo nei jo pastangos parodyti, kaip gerbia mano kūrybą, nei gražios gėlės. Būtų nesąžininga, nes į šį projektą žiūriu labai atsakingai, svarbu atrinkti talentingiausius. Tačiau neslėpsiu, tai paglostė širdį, buvo malonu.

Tikitės nugalėti? Koks prizas laukia „Chorų mūšio“?


Dar negaliu pasakyti, ar einame tik dalyvauti, ar laimėti. Pirmiausiai turiu išgirsti savo chorą, įvertinti jo galimybes, paskui pasiklausyti kitų chorų, mūsų konkurentų. Tada galėsiu spręsti, kokie mūsų šansai. O koks prizas laukia nugalėtojų, negaliu išduoti, nes žiūrovai viską sužinos vėliau, projektui prasidėjus. 

Sėkmė jus lydėjo praėjusiais metais, ko gero,  nenusigręš ir šiemet...

Tikiuosi. Norėčiau, kad šie metai būtų tik šiek tiek geresni už praėjusius. Nereikia norėti per daug. Jau vieną Auksinį mikrofoną turiu. Nors nesakau, kad to gana. Visada reikia eiti į priekį, siekti daugiau. 

Fortūna šypsosi ir asmeniniame gyvenime?

Galiu pasakyti tik tiek, kad esu ne viena, laiminga ir pagaliau jaučiu harmoniją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius