-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje paskutinįkart koncertavę rokeriai „Scorpions“ gerbėjams visiškai „nurovė stogą“

Šeštadienio vakarą pilnutėlėje Vilniaus „Siemens“ arenoje sienas drebino Vokietijos roko grupė „Scorpions“. Aštuntajame dešimtmetyje išgarsėjusi grupė pasaulinį turą „Dabar arba niekada“ nusprendė surengti po ilgų gerbėjų prašymų sugrįžti į sceną, mat prieš tai paskutinėmis vadintos pasaulinio turo gastrolės, trukusios trejus metus, susilaukė didelio susidomėjimo ir sėkmės. Jų metu grupė įrašė naują albumą „Comeblack“, kuriame – geriausi ir žinomiausi kūriniai.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Didžiulio gerbėjų palaikymo sulaukę rokeriai nusprendė surengti išskirtinius koncertus, kurie, kaip jie patys teigia, jau tikrai bus paskutinieji. Anot atlikėjų, šie koncertai bus tarsi padėka ir atsisveikinimas su gerbėjais bei padės galutinį tašką „Scorpions“ karjeroje.

„Šį kartą mes išties norime baigti nuostabią „Scorpions“ karjerą ir norime tai padaryti triukšmingai. Esame labai laimingi, kad įveikę tokį ilgą savo karjeros kelią vis dar jaučiame didžiulę aistrą muzikai. Suprantame, kad „Scorpions“ pasiekė savo viršūnę ir nusprendėme būtent taip baigti savo koncertinius turus ir atsisveikinti su visais planetos gyventojais. Dėkojame visiems gerbėjams už jų begalinę paramą visus tuos metus“, – užsienio žiniasklaidai teigė rokeriai.

„Apšilimas“ – su lietuviškais hitais

Koncertas prasidėjo „Scorpions“ apšildančio gitaristo bei vokalisto Igorio Berino dainomis. Iki skausmo lietuviams žinomi kūriniai „Aš dar dainuosiu“, „Išgalvotas gyvenimas“ privertė žiūrovus jau nuo pirmųjų akordų apdovanoti atlikėją gausiais plojimais.

Vyresnės kartos atstovai ir kitoms dainoms negailėjo palaikymo ir lingavo į ritmą. Pats I.Berinas taip pat skatino susirinkusius nesnausti ir pajudėti: „Dainuokime visi kartu!“, – ragino jis ir publika noriai plojo ir dainavo atmintinai žinomus dainų tekstus.

Išbandyta gerbėjų kantrybė

Po I.Berino pasirodymo susirinkusiems teko nemažai pavargti, norint išsikviesti roko dievukus į sceną. Švilpimai, bruzdesys, nutylantys ir vėl pagarsėjantys plojimai – savo simpatijas gerbėjai reiškė kaip įmanydami, tačiau klausytis jiems teko ne mylimų rokerių koncerto, o kolonėlėse gaudžiančių įvairių populiariosios muzikos kūrinių.

Praėjus bene geram pusvalandžiui, susirinkusieji ėmė reikštis kur kas garsiau – švilpimai darėsi vis garsesni, o plojimus keitė susierzinusios veido mimikos.

Gerokai pakankinę gerbėjus žymieji rokeriai pagaliau pasirodė, akimirksniu privertę žiūrovus pamiršti susierzinimą ir klykti iš pasitenkinimo.

„Labas vakaras, Vilniau! Kaip jūs?!“ – lietuviškai į publiką kreipėsi vokalistas Klausas Meine, o jo žodžiai buvo palydėti kurtinančiais klyksmais bei į viršų keliamomis rankomis.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Į septintą dešimtį jau įkopęs gitaristas Rudolfas Schenkeris scenoje demonstravo neįtikėtiną jaunatviškumą – šiuoliukai į orą, nesibaigiantys rankų mostai ir tiesiog pritrenkiantis „pjovimas“ gitara – stebint buvo sunku patikėti, kad jam galėtų būti 65-eri.

Penkiasdešimtmetis būgnininkas Jamesas Kottakas nusprendė taip pat nenusileisti kolegoms – įsiaudrinęs jis nusivilko marškinėlius ir pasirodė publikai iki pusės nuogas. Pakėlęs rankas į viršų gerbėjus ragino pasiduoti emocijoms ir atsipalaiduoti – publika, žinoma, nesipriešino – stovintys žiūrovai padarė tankų rankų mišką ir suskubo fotografuoti pusnuogį rokerį.

Beje, vieną iš jo būgnų teko „papuošti“ Baltarusijos vėliava, mat prie scenos stovėję gerbėjai iš kaimyninės šalies ją tiesiog įmetė į sceną. Viso koncerto metu ji ten ir pragulėjo – tik po paskutinio kūrinio vokalistas K.Meine ją persimetė per petį ir išsinešė su savimi.

Klykianti publika

Pasigirdus legendinei dainai „Send Me An Angel“ publika tiesiog paklaiko – kurtinantis švilpimas, nesibaigiantys plojimai ir iš kėdžių kylantys žiūrovai visiškai pasidavė užplūdusioms emocijoms.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

„Ar Lietuva pasiruošusi rokui?!“ – į mikrofoną šaukė vokalistas. Publika, žinoma, atsakė į jo klausimą – dainavo visi, kas nors kažkiek mokėjo kūrinio žodžius. O jei ir nemokėjo – tai kompensavo tiesiog spiegdami.

Kitas „Scorpions“ sumanymas toliau visus varė iš proto – scenoje likęs būgnininkas J.Kottakas surengė solo pasirodymą – tik jis ir būgnai. Sienas drebinantis garsas ir per kraštus besiveržianti jo charizma gerbėjams tiesiog „rovė stogą“ – salėje vargu ar būtų buvę įmanoma rasti bent vieną abejingai stebintį impulsyviai būgnus talžantį Jamesą.

Koncertą, kaip ir buvo galima tikėtis, vainikavo įspūdingiausias kūrinys „Wind Of Change“, iš kėdžių pakėlęs visus sėdėjusius ir privertęs nenuleisti iškeltų rankų iki pat paskutinio dainos akordo.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Viena geriausių roko grupių

Grupė „Scorpions“ susikūrė 1965 m. ir jau pats pirmasis jų albumas „Lonesome Crow“ buvo itin sėkmingas, o 1982 m. išleisto albumo „Blackout“ pristatyme grupė koncertavo milijonui klausytojų. 1983 m. kolektyvas dalyvavo „US–Festival“ bei koncertavo daugiatūkstantinei miniai Amerikoje.

„Scorpions“ gavo du „World Music Award“ apdovanojimus, pardavė virš 100 milijonų albumų kopijų, o jų hitai ne kartą karaliavo radijo stočių topų viršūnėse visame pasaulyje. Neabejojama, kad „Scorpions“ pelnytai yra laikoma viena geriausių roko grupių muzikos istorijoje.

VIDEO: „Scorpions“ – „Wind Of Change“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius