Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje šventiškai pristatyta režisierės Linos Plioplytės juosta „Amžinai stilingos“

Lietuvos kino teatrus pasiekė režisierė Linos Plioplytės filmas „Amžinai stilingos“. Ketvirtadienį sostinės kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ vyko išskirtinė juostos premjera.
Dalia Teišerskytė, Marija Palaikytė, Lina Plioplytė, Laimutė Užkuraitienė, Vida Ramaškienė
Dalia Teišerskytė, Marija Palaikytė, Lina Plioplytė, Laimutė Užkuraitienė, Vida Ramaškienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Filmo „Amžinai stilingos“ premjera
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Filmo „Amžinai stilingos“ premjera

Kone dešimt metų Niujorke gyvenanti ir trumpam į gimtąjį Vilnių grįžusi filmų kūrėja visuomet žavėjosi vyresnėmis nei 60 metų moterimis, jautė pagarbą vyresniajai kartai.

Todėl sykį su draugu fotografu nusprendė – reikia imtis filmo, kuriame pagrindinėmis veikėjomis taptų 60–80 moterys. Visos – vyresnės nei šešiasdešimties, niekada nepatyrusios plastinių operacijų ir tikrai nespjaunančios į Jos Didenybę Madą.

„Senoji karta man visuomet labai imponavo. Visuomet buvo įdomu iš arčiau pažvelgti į jas. Eidavome gatve, susipažindavome su moterimis, kalbindavome jas, vėliau eidavome drauge gerti arbatos. Visos jos – labai skirtingos, vienos ištikimo klasikai, kitos – bohemiškos. Tačiau visas jas vienija meilė gyvenimui“, – sakė Lina Plioplytė.

Apie stilingas garbaus amžiaus niujorkietes pasakojanti juosta trečiadienio vakarą Vilniuje sudomino madą, sveiką humorą ir išskirtinumą mėgstančius svečius. Čia buvo galima sutikti mados, kino, verslo ir pramogų pasaulio atstovų.

Į premjerą atvyko ir dizainerė Sandra Straukaitė. Pasak jos, labai smagu, kad kuriami tokie filmai, kuriuose vyresnės moterys parodomos kaip drąsios, nebijančios išsiskirti. „Dauguma žmonių iš naujo save atranda senatvėje, kartais – kai suserga kokia nors liga. Tuomet tarsi iš naujo pradeda žvelgti į gyvenimą, atranda daugiau spalvų ir ima daryti tai, kam anksčiau galbūt nepasiryždavo“, – Žmonės.lt sakė S.Straukaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Filmo „Amžinai stilingos“ premjera
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Filmo „Amžinai stilingos“ premjera

Pati originalius ir ekstravagantiškus drabužius mėgstanti Sandra dar studentavimo laikais Kaune už nesuprastą pankišką stilių buvo gavusį į akį. „Šiandien net nesitiki, kad tokie dalykai gali būti“, – juokėsi ji.

Tačiau pasak dizainerės pasiryžti filmuotis panašiame filme paprasčiau toms, kurios gyvena Niujorke. „Vilniuje sunku išeiti į gatvę ryškiai apsirengus ir likti nepastebėtam. Be to, čia, priešingai, nei Niujorke – pilna pažįstamų“, – sakė S.Straukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius