-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės mitų griovėjai Europos aikštę užvertė trimis tonomis miltų

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.
„VMG tikras“ pristatymas
„VMG tikras“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai kaip vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui – „VMG tikras“ ženklas ir manifestas bus įtraukti ir į kartu su Švietimo ir mokslo ministeriją ruoštą vadovėlį. 

„Artėjant rudeniui, visiems grįžtant į darbus ir mokslus, vėl imame skubėti, bėgti, ir dažnai laiką taupome valgymo sąskaita – užuot ką nors pasigaminę, renkamės suvalgti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonės, kuo svarbi kokybiška mityba,“ – akcijos esmę pristatė projekto vadovas Alfas Ivanauskas.

„VMG tikras“ akcija pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje, kurioje dalyvavo ir miesto bei miestiečių sveikata besirūpinantis meras Artūras Zuokas. „Jei net miesto meras darbo dieną randa laiko pats išsikepti blynų, tą patį savo artimiesiems galime padaryti visi,“ – šypsojosi kulinaras A. Ivanauskas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„VMG tikras“ pristatymas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„VMG tikras“ pristatymas

„Kokybiškas maistas bus tuomet, kai patys būsime visiškai atsakingi už tai, ką valgome. Kviečiu visus naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų“, – sako Vilniaus meras A. Zuokas.

Akcijai parengtu specialiu manifestu VMG kviečia žmones maistą kuo dažniau gaminti patiems, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse, taip pat – naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų.

Į renginį prisistatė ir policijos pareigūnai kurie domėjosi, ar buvo gautas leidimas tokiai išskirtinei akcijai miesto centre.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„VMG tikras“ pristatymas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„VMG tikras“ pristatymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius