Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virtuvės mitų griovėjai“ rengs pirmuosius šalyje kulinarinius apdovanojimus

Inovatyviausia Lietuvos kulinarinė komanda – „Virtuvės mitų griovėjai“ – kovo 31 dieną surengs pirmuosius Lietuvoje „VMG kulinarinius apdovanojimus 2014“. Tai bus pirmasis tokio masto renginys, kuriame dalyvaus įvairių krypčių kulinarijos pasaulio atstovai: geriausių Lietuvos restoranų šefai, vadovai, didžiausią indėlį į Lietuvos maisto verslą įdėję maisto tinklaraštininkai, knygų autoriai, verslininkai ir žymūs veikėjai.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apdovanojimai vyks Kongresų rūmuose, šventėje VMG laukiama per tūkstantį svečių. Nugalėtojams kuriamos specialios apdovanojimų statulėlės, kurias įteiks visuomenėje gerai žinomi žmonės bei netikėti renginio vedėjai.

Kartu surengsime ir naujausio žurnalo-albumo VMG pavasario numerio, kurį dovanų gaus visi svečiai, pristatymą. Nutarusi peržengti tradicinį tokių renginių formatą, VMG komanda atsisakė įprasto vakaro prie fotosienelės. Šįkart renginio svečiai bus kviečiami į įspūdingą koncertą, kuriame naują geriausių pasaulio hitų interpretaciją pateiks Girmantė Vaitkutė, o specialų pasirodymą parengs „Ąžuoliuko“ choras kartu su išskirtinai dėl šio renginio į Lietuvą grįžtančia Juste Arlauskaite-Jazzu.

Renginio idėją padiktavo būtent pavasarinio VMG numerio rengimas ir jo tema – Lietuvos kulinariniai pasididžiavimai. „Turėtume didžiuotis ne tik savo sūriais ar skilandžiais. Pirmiausia didžiuokimės žmonėmis, nutarusiais pasukti į vieną iš nenuspėjamiausių – restoranų – verslo sričių“, – teigia VMG vyriausiasis redaktorius Alfas Ivanauskas. „Kas mums suteikė teisę skirstyti apdovanojimus? O kas šią teisę suteikia? Galėjome arba to savęs klausinėti patys ir galiausiai nieko nedaryti, tačiau nutarėme tiesiog surengti gražų vakarą su tais, kuriems norime padėkoti už nuo pat nepriklausomybės mūsų šalyje kuriamą kulinarijos kultūrą“, – sprendimą surengti apdovanojimus komentavo kulinaras.

„Ne, slaptos komisijos nekūrėme – tiesą sakant, tai net nebuvo rinkimai, – paklaustas, kaip buvo paskirstyti apdovanojimai, kalbėjo A.Ivanauskas. – Tai bus padėka tiems, kurie kokioje nors srityje buvo pirmieji – tiems, kurie rizikavo, kad į maisto rinką įneštų ką nors naujo, ir tebėra srities autoritetai.“

VGM archyvo nuotr./VMG apdovanojimų logo
VGM archyvo nuotr./VMG apdovanojimų logo

„Buvau sužavėta VMG idėja. Maisto kultūra – tai vienas pagrindinių dalijimosi, bendravimo, visuomenės tobulėjimo ingredientų. Taip pat tai ir neabejotinai viena mėgstamiausių mano meno formų“, – šypsojosi ir iš Švedijos specialiai sugrįšianti atlikėja J.Arlauskaitė-Jazzu.

„Lietuvoje rengiami muzikos, teatro, kino apdovanojimai – tačiau iki šiol niekas nebuvo sugalvojęs padėkoti maisto kultūros kūrėjams. Norime, kad tai būtų įspūdinga kulinarijos šventė, kuri suvienys visus, neabejingus šiam pasauliui. Dėl to visiems maisto mėgėjams bus galimybė įsigyti bilietus, nors jų kiekis ir ribotas“, – pasakojo A.Ivanauskas.  Taip pat bus apdovanotas ir žmonių išrinktas geriausias restoranas, už kurį greitai bus galima balsuoti internetu.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius