Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė: „Mama visada atspėja, kuris mano vaikinas vertas dėmesio“

Scena, prožektoriai, gėlės ir svaiginanti šlovė – visa tai užklupo septyniolikmetę Iglę greta visų kitų jaunam žmogui tenkančių iššūkių. Pakeliui į šlovę dar tenka susidurti su paauglyste, pirma meile, nesutarimais su tėvais bei savęs paieškomis.
Iglė Bernotaitytė su mama ir Kristina Rimiene
Iglė Bernotaitytė su mama ir Kristina Rimiene / Laidos „Pasaulis pagal moteris“ stop kadras

Apie tai, kaip sunkiausiu metu išsaugoti save, su laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimiene šį šeštadienį kalbės „X Faktoriaus“ laimėtoja Iglė ir jos mama Audra.

Iglė bei jos mama neslepia, kad paauglystėje buvo visko: ir ilgų diskusijų, ir netinkamų draugų, ir specialių vizitų mokykloje ar net... pabėgimų iš namų.

„Esu jausminga, tokia buvo ir mano paauglystė. Nors viskas jau liko praeityje ir dabar tik kelia šypseną, vis dėlto atgal grįžti tikrai nenorėčiau“, – atvirauja Iglė. Tuo metu Iglės mama mano, kad žvelgiant iš laiko perspektyvos, viskas praėjo pakankamai sklandžiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė

Iglės mama Audra pasakoja, kad pirmoji meilė Iglę užklupo... ketvirtoje klasėje: „Tada labai nerimavome, bet, pasirodo, nebuvo ko. Vėliau buvo vaikinas penktoje klasėje, tada septintoje, tada tikra meilė... Viską supratome ir palaikėme.“

„Iš pradžių bandžiau viską viską, taip pat ir vaikinus, slėpti. Tačiau vieną dieną pajaučiau, kad mama kažkaip visada teisi: jeigu buvo pasakius, kad su vienu ar kitu nieko neišdegs – taip ir atsitikdavo. Ilgainiui ji tapo pagrindine mano patarėja šiais klausimais“, – šelmiškai šypsosi Iglė.

Tiek Iglė, tiek jos mama pritaria, kad vienas pagrindinių būdų, kaip atitraukti paauglį nuo žalingų pagundų – mėgstama veikla. „Iglė lankė daugybę būrelių: ir muzikos, ir dailės, ir teatro. Neišbandė, ko gero, tik karatė ir tekvondo“, – juokauja Iglės mama Audra.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė su šeima
Luko Balandžio / 15min nuotr./Iglė Bernotaitytė su šeima

Kad įdomi veikla sumažina paauglystės problemų riziką patvirtina ir laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Renatos Mikailionytės kalbinta psichologė Aušra Kurienė. „Kuo daugiau tikslingos veiklos – tuo ankstesnė jaunuolio branda“, – teigė ji. „Kitais atvejais, kai žmogui nesuteikiama proga savęs atrasti, paauglystė gali trukti ir iki 30-ties“, – aiškino ekspertė bei knygos „Kaip užauginti žmogų“ autorė.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min studijoje – „X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė: apie muziką, praleistas pamokas ir šeimą

VIDEO: I.Bernotaitytė iš laimės pamiršo net apie 15 tūkst. eurų prizą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius