-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žaviausios sportininkės“ konkursą surengęs fotografas Augustas Četkauskas: „Lietuvės sporte ne tik stiprios, bet ir žavios“

Penkerius metus fotografuojantis Augustas Četkauskas įamžina sporto renginių ir įvairių varžybų akimirkas, tačiau šį kartą jis į tai pažvelgė kitu kampu. A.Četkauskas įamžino Lietuvos sportininkes ir surengė konkursą „Žaviausia sportininkė“.
Konkurso „Žaviausia sportininkė“ dalyvės
„Žaviausios sportininkės“ konkurso dalyvės / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Fotografija

„Tenka fotografuoti labai daug skirtingų sporto šakų. Kažkada rungtynių metu atkreipiau dėmesį, kad aikštynuose yra nemažai gražių sportininkių, o buvau girdėjęs, kad  daugelis žmonių galvoja, kad sportininkės atrodo vyriškos ir negražios. Pats žinau atvejų, kuomet sportininkės simuliuoja, atlikdamos mažiau pratimų, kad neaugtų raumenys. Nusprendžiau pasikviesti skirtingų sporto šakų sportininkes į fotosesiją ir paneigti stereotipus. Norėjau patvirtinti, kad sportininkės yra ne tik stiprios, bet ir nepaprastai žavios“, – apie idėją portalui Žmonės.lt pasakojo fotografas.

Pirmąją fotosesiją Augustas surengė 2013 metų kovo mėnesį. Jam prireikė beveik metų, kad galėtų pristatyti savo galutinį darbą. Iš pradžių fotografas turėjo viziją įamžinti 10 sportininkių, tačiau skaičius išaugo iki 16. A.Četkauskas prisipažino nesitikėjęs, kad į projektą įtrauks tiek dalyvių. „Labai noriai visos dalyvavo. Keletas sportininkių nelabai pasitikėjo savimi, norėjo išvengti konkurso, jas reikėjo motyvuoti, bet gautu rezultatu buvo patenkintos“, – atviravo fotografas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Augustas Četkauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Augustas Četkauskas

„Konkurso dalyvės – Lietuvos, Europos bei pasaulio čempionės. Jos – didelio meistriškumo sportininkės, o  kai kurios iš jų retai būna Lietuvoje, dažnai yra išvykusios į varžybas,  įvairias stovyklas arba atstovauja klubams užsienyje. Todėl didžiausias sunkumas buvo viską suderinti ir padaryti 16 skirtingų fotosesijų. Mano komandoje dirbo keletą žmonių, todėl nemažai reikėjo paplušėti, kad viską suderintume“, – apie sunkumus, su kuriais susidūrė, pasakojo A.Četkauskas.

Fotografas pasakojo, kad kiekviena fotosesija truko apie tris valandas, sportininkėms teko prieš kameras vilkėti ne tik varžybinę aprangą, bet ir sportinę, o galiausiai pasipuošti ir suknelėmis. Daugumą fotosesijų idėjų Augustui teko galvoti pačiam, nes, kaip teigia jis, internete nėra labai daug į ką pasižiūrėti. Sportininkės jautėsi kaip tikri modeliai fotosesijų metu, jas puošė Vilniaus kolegijos, higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos trečio kurso studentės.

A.Četkauskas pasakojo, kad kviesdamasis sportininkes atsižvelgė į kitų sportininkų rekomendacijas, klausė kolegų patarimų, o galiausiai iš įvairių sporto šakų išsirinko žaviausiai atrodančias. „Fotografuoti sportininkes fotostudijoje yra žymiai sunkiau nei sportuojančias. Daugeliui jų tai buvo pirmas kartas, kuomet jos dalyvavo fotosesijoje. Geriausiai sekėsi toms, kurios dažnai fotografuojasi su telefonu prieš veidrodį (juokėsi). Man kaip fotografui didžiausias iššūkis buvo atskleisti sportininkių gražiausius bruožus“, – kalbėjo Augustas.

Augusto Četkausko nuotr./Milda Valčiukaitė
Augusto Četkausko nuotr./Milda Valčiukaitė

Ar toks projektas yra pelningas dalykas ar tai labiau būdas, supažindinti besidominčius sportu ir šiaip skaitytojus su tavo darbais? „Šis projektas  nėra pelningas ir buvo daromas ne dėl pinigų. Projekto tikslas buvo populiarinti Lietuvos sportą bei parodyti, kokių žavių sportininkių turime. Galbūt dabar apie dalyves sužinoję žmonės lankysis jų varžybose. O gal tai taps motyvacija nesportuojančioms merginoms pradėti sportuoti“, – retoriškai klausė fotografas.

A.Četkauskas pasakojo, kad iš kai kurių kolegų ir savo aplinkos žmonių sulaukė pagyrimų, tačiau pats juokėsi nežinantis, ar tai dėl atlikto darbo, ar dėl žavių sportininkių. Fotografas atskleidė, kad savo balsą žmonės už sportininkes gali atiduoti iki vasario 20 dienos. Nugalėtojų ir prizininkių laukia rėmėjų prizai. Konkurso nugalėtoja bus išrinkta susumavus internetinio balsavimo rezultatus ir žinomų žmonių komisijos balsus. Interneto balsai nulems 70 proc. , o komisijos balsai – 30 proc. bendro rezultato. Atiduoti balsą už gražiausią sportininkę galima www.sportoakimirka.lt.

Augusto Četkausko nuotr./Neda Šerniūtė
Augusto Četkausko nuotr./Neda Šerniūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius