Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 05 /14:52

Zita Kelmickaitė: „Nuomonės nepakeičiau – Liepa „Euroviziją“ vedė prastai“

Nors Lietuvos atstovas „Eurovizijos” konkurse jau aiškus, aistros po nacionalinio finalo nerimsta. Šį kartą konfliktas įsiplieskė tarp renginio vedėjos Liepos Kiauleikytės-Rimkevičienės ir atrankos finalą LRT studijoje stebėjusios muzikologės Zitos Kelmickaitės.
Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė ir Zita Kelmickaitė
Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė ir Zita Kelmickaitė / 15min.lt nuotr.

Internete pirmadienį pasirodė pranešimų, kad garsioji muzikologė, LRT laidų vedėja Z.Kelmickaitė šeštadieninės transliacijos metu per pertraukas nesivaržydama kritikavo ir sakė pastabas Liepai, kuri nacionalinės „Eurovizijos“ finalą vedė drauge su Dariumi Užkuraičiu. Z.Kelmickaitė neva stebėjosi, kas patikėjo tiesioginio eterio patirties neturinčiai merginai vesti tokio masto renginį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ „Eurovizijos“ finalas
Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė ir Darius Užkuraitis

Viešai atsikirsdama muzikologei, L.Kiauleikytė-Rimkevičienė esą pareiškė, kad Z.Kelmickaitė tą šeštadienio vakarą ją terorizavo, stvarstė už rankų ir buvo neblaivi.

„Kaip žmogus gali sakyti, kad griebiau ją už rankų, kad buvau girta, kad jai mėlynės liko?!  Jūs gal juokaujate! Tokių dalykų niekada nebuvo. Kaip ji gali taip tvirtinti? Pastabų jai viešai niekas nesakė. Esu netekusi amo. Manęs girtos niekas nėra matęs, o dabar sako, kad buvau girta“, – susijaudinusi portalui Žmonės.lt kalbėjo muzikologė.

Z.Kelmickaitė savo nuomonės nepakeitė – Liepa tiesioginio eterio metu pasirodė prastai, tačiau, anot muzikologės, visos kitos internete aprašomos aplinkybės yra absoliutus išsigalvojimas.

LTV direktorius priekaištų vedėjai neturi

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas šiuo klausimu nuo komentarų susilaikė. Tačiau savo nuomonę išsakė LTV direktorius Rimvydas Paleckis. „Tai, kas įvyko, nepuošia abiejų (L.Kiauleikytės-Rimkevičienės ir Z.Kelmickaitės – aut. past.). Visi esame žmonės, kuriems būdingos žmogiškos ydos, tačiau negerai, kad tai įvyko per pagrindinį mūsų pavasario projektą“, – teigė R.Paleckis, tik iš Žmonės.lt sužinojęs apie dviejų LRT laidų vedėjų nesutarimus.

LTV direktoriaus nuomone, jei abi laidų vedėjos turi ką aiškintis, tai reikėtų daryti ne viešojoje erdvėje. R.Paleckis tikino, kad, jeigu reikės, pasikvies jas pasikalbėti ir, jeigu matys, kad nesutampa vertybės, kurios turėtų būti suprantamos visiems LRT dirbantiems žmonėms, LTV vadovybė darys išvadas. Tačiau televizijos vadovas tikisi, kad to daryti nereikės.

Paklaustas, kaip pats vertina Liepos darbą tiesioginiame eteryje praėjusio šeštadienio vakarą, R.Paleckis neabejojo, kad vedėjų atranką atlikęs Audrius Giržadas nepadarė klaidos. „Vieniems vedėja gali patikti, kitiems nepatikti, bet, manau, kad Liepa klaidų nedarė. Tiek, kiek aš žiūrėjau, jos klaidų nemačiau“, – sakė R.Paleckis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius