-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žygimantas Stakėnas ir Živilė Vaškytė dirbs drauge

Reitingų lentelėse vis dažniau komercines televizijas besivejantis nacionalinis transliuotojas praėjusią savaitę pristatė naują tiesioginę sezoninę laidą „Vasaros spalvos“, kurioje dirbs daug garsių televizijos žurnalistų. Vieni iš jų – Ž. Stakėnas ir Ž. Vaškytė.
Žygimantas Stakėnas ir Živilė Vaškytė
Žygimantas Stakėnas ir Živilė Vaškytė / LTV nuotrauka

Laidos pavadinimas: „Vasaros spalvos“.
Vedėjai: Živilė Vaškytė, Žygimantas Stakėnas, Juras Jankevičius, Jūratė Anilionytė, Zita Kelmickaitė.
Trukmė: 1 valanda.
Rodoma: kiekvieną ketvirtadienį, 19.30 val. per LTV.

Žygimantai, ar laida „Vasaros spalvos“ Tau pirmasis vasarinis darbas?

Jei neskaičiuosime tų laidų, kuriose dirbau ne eteryje, o užkulisiuose, tuomet – taip. Anksčiau vedžiau tik pavienius projektus ir koncertus.

Ko tikiesi iš naujo projekto ir ko gali laukti žiūrovas?

Žinant mane, manau, bus labai linksma. Tiek man, tiek žiūrovams. Nesistengsiu būti pernelyg oficialus. Noriu išlikti savimi ir visą informaciją bandysiu pateikti kuo linksmiau.

Ar pagrindinis laidos kūrėjų uždavinys yra skleisti pozityvias ir vasariškas emocijas?

Manau, visų laidų vedėjams keliamas toks pat uždavinys – kad būtų įdomu žiūrėti. Kadangi laidoje kalbėsime apie Lietuvos pajūrį, domėsimės, kas ten įdomaus ir gražaus vyksta, nebus sunku rasti dėmesio vertos informacijos. Labai tikiuosi, kad ką nors paskatinsime atostogauti ne Turkijoje, o Lietuvos pajūryje.

Laidos bus transliuojamos iš pajūrio. Ar jau spėjai pasiruošti kaitriai saulei ir nusipirkai apsauginį kremą nuo saulės?

(Šypteli.) Niekada nenaudojau apsauginio kremo. Nebent žmona primygtinai mane ištrindavo. Nesu rėkęs naktimis iš skausmo nuo saulės spindulių. Greitai įdegu, bet greitai ir „nusiplaunu“.

Laidoje „Vasaros spalvos“ bus itin daug vedėjų, korespondentų. Ar jau pasidalijote su kolegomis darbais, žinote, kas už ką bus atsakingas?

Bendrai dar neaptarėme visos projekto vizijos. Turiu idėjų, kaip laida galėtų atrodyti. Jas pasiūlysiu prodiuseriui, ir rasime bendrą sprendimą. Paskui darbais pasidalysime su kolegomis – pasiskirstysime, koks ir kieno turėtų būti vaidmuo. Kadangi laidas transliuosime iš pajūrio, kur visada būna linksma, tikiuosi, man teks nenuobodus vaidmuo (juokiasi).

Viena iš Tavo kolegių bus trumpam į televiziją grįžtanti Ž. Vaškytė. Ar esate pažįstami?

Iki šiol su Živile nedirbau eteryje, bet neseniai susitikome specialioje naujos laidos fotosesijoje. Jau anksčiau pažinojau Živilę – kartu dalyvavome projekte „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“.

Živilė Vaškytė
„Laukiu tiesioginio eterio“

„Geras jausmas grįžti ten, kur kolegos ir draugai. Pasiilgau televizijos, – 15min.lt prisipažino Ž. Vaškytė, vėl dirbsianti Lietuvos televizijoje, kur ir prasidėjo žurnalistės karjera televizijoje. – Kažkada tiesioginis eteris man buvo kasdienybė, bet ir dabar jo laukiu. Bus smagu! Kitiems tai – didžiausias siaubas, o man įdomu, nes tai yra iššūkis, savęs išbandymas, kai viską turi daryti čia ir dabar, nieko negali pakartoti, ištaisyti, turi visapusiškai susiimti. Tuo ir žavus tiesioginis eteris, nes niekada negali žinoti, kas įvyks... Keisis vietos, žmonės, įvykiai. Idėja graži, todėl tikiuosi, kad pavyks ją sėkmingai ir įdomiai įgyvendinti. Teks nemažai laiko praleisti prie jūros, o tai nėra blogai!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius