-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiausi šalies teatralai atvėrė Klaipėdos dramos teatrą

Šeštadienį uostamiesčio širdyje – aikštėje prie Taravos Anikės – iškilmingai atvertas aštuonerius metus rekonstruotas Klaipėdos dramos teatras.
Pasveikinti Klaipėdos dramos teatro maestro Vytauto Paukštės atvyko ir šiuo metu Vilniuje dirbanti aktorė Monika Vaičiulytė.
Pasveikinti Klaipėdos dramos teatro maestro Vytauto Paukštės atvyko ir šiuo metu Vilniuje dirbanti aktorė Monika Vaičiulytė. / Tomo Pikturnos nuotr.

2007-aisiais avarinės būklės teatro pastatas buvo užvertas: žiūrovams parodytas paskutinis spektaklis, o trupė išsikėlė į Žvejų rūmus. Aštuonerius metus teatras blaškėsi, kol po ilgos rekonstrukcijos sulaukta savųjų namų.

Kai kuriems aktoriams teko hamletiškas klausimas: „Būti, ar nebūti“. Nesulaukę, kol savas teatras atvers duris, jie išsibarstė po kitus šalies teatrus. 

Likusieji nesustoję dirbo ir per tą laiką pelnė aštuonis „Auksinius scenos kryžius“. 

Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdos dramos teatro atidarymo šventė
Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdos dramos teatro atidarymo šventė

Dabar teatras Klaipėdoje – pats moderniausias šalyje. Scenos aparatūrą kultūros ministras Šarūnas Birutis apibūdino vienu žodžiu: „Kosmosas“. 

Šeštadienį į uostamiestį suvažiavę žymiausi teatralai gyrė akustiką teatre, modernius sprendimus, įrengiant sales.

„Tas džiaugsmas dvilypis. Tai ir skausmas, ir džiaugsmas kartu. Skaudu, kad geriausi metai praėjo veltui, visą laiką belaukiant. Ne visi gi ir sulaukė: vieni iškeliavo Anapilin, kiti tiesiog išėjo“, – pažymėjo teatro meno vadovas režisierius Povilas Gaidys, šiame teatre išgyvenęs tris rekonstrukcijos etapus. 

Šiemet teatras neteko ir ilgamečio vadovo Gedimino Pranckūno. Jį pakeitęs Tomas Juočys, prie rekonstrukcijos etapo dirbęs nuo pat pradžios, atidarymo dieną kvietę visus susitelkti kūrybiniam darbui taip, kad žinia apie modernų teatrą plačiai nuskambėtų. ​

Tomo Pikturnos nuotr./Aktorė Inga Jankauskaitė kuria karalienės Luizės vaidmenį naujame teatro spektaklyje.
Tomo Pikturnos nuotr./Aktorė Inga Jankauskaitė kuria karalienės Luizės vaidmenį naujame teatro spektaklyje.

Į Klaipėdą šeštadienio vakarą pasveikinti teatro žmonių atvyko ne tik šalies vadovai, bet ir žymiausi šalies aktoriai, režisieriai. 

Netrukus Klaipėdos dramos teatras pakvies į premjerą – Gyčio Padegimo spektaklį „Karalienė Luizė“ bilietai tirpte tirpsta. Pagrindinis vaidmuo spektaklyje, sukurtame pagal Arvydo Juozaičio pjesę „Luizė Pirmoji“, atiteks populiariajai aktorei Ingai Jankauskaitei. Spektaklio premjera – gruodžio 4-ąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius