Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurso „Injekcija“ finalininkas: Artis Štamgūts ir jo kolekcija „One Year After...“

Gruodžio 10-ąją Nacionalinėje dailės galerijoje įvyksiančiame konkurso „Injekcija“ finale pasirodys šešiolika atrinktų jaunųjų dizainerių, savo darbais atsakiusių į klausimą: „Ar mada lygu religija?“. Portalas Žmonės.lt tęsia pažintį su jaunaisiais mados talentais, patekusiais į konkurso finalinį etapą.
Artis Štamgūts ir jo eskizai
Artis Štamgūts ir jo eskizai / Asmeninio albumo nuotr.

Rygoje gyvenantį ir dirbantį Artį Štamgūts sunku pavadinti mados naujoku. Su mada susipažinęs dar Rygos dizaino ir meno mokykloje šią pažintį jis tęsė Latvijos meno akademijoje, vėliau mados dizaino kursą išėjo Milane, įgytas žinias gilino Berlyne ir galiausiai vėl sugrįžo į Rygą, kur toje pačioje Latvijos meno akademijoje įgijo magistro laipsnį.

„Injekcijos“ nuotr./Artis Štamgūts
Artis Štamgūts

Artis nuolat dalyvauja daugybėje mados ir meno renginių, iki šiol yra sukūręs net 10 kolekcijų ir jas pristatęs įvairiose erdvėse – pradedant Rygos ir baigiant Sankt Peterburgo mados savaitėmis.

Šiuo metu Latvijos meno akademijoje Artis eina docento pareigas mados dizaino katedroje.

Kolekcija „One Year After...“

Sukurti kolekciją Artį įkvėpė paskutinio teismo dienos laukimas ir... nesulaukimas. Tai jis žmonijai suteikia ateities iliuziją ir viltį bei leidžia toliau svajoti. Tačiau Artis mano, kad ateitis yra dabar. Žmogus nuo senų laikų domėjosi mistiškais, sunkiai paaiškinamais dalykais ir reiškiniais bei visatos struktūra. Todėl visuomet buvo ir spėliojimų, kaip viskas bus bei atrodys ateityje. Ir dabar iš televizijos ekranų į mus žiūri raganos, fėjos, ateities robotai ir ateiviai. Iš senovės mus pasiekiantys mitai ir pasakų įvaizdžiai susimaišo su ateities vizijomis.

Visa tai svarbu ir įdomu Arčiui, todėl savo kolekcijoje jis nori iš senųjų laikų sklindančią mistiką sujungti su metaliniais androidų kūnais. Arčiui įdomu kontrastai ir jų deriniai, pavyzdžiui, aukštųjų technologijų ir istorinių detalių sąjunga. Visa tai kartu kuria naują kultūrą ir naują tendenciją, dar vadinamą istoriniu futurizmu arba romantiniu futurizmu. Tad ir Arčio kolekcijos drabužiai – kelnės, suknelės, marškinėliai, švarkai, korsetai – skirti stipriems, savimi pasitikintiems žmonėms, tiems, kurie kurs ir jau kuria ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius