Konkurso „Injekcija“ finalininkė: Gintarė Salemonaitė ir jos kolekcija „Portretai“

Portalas Žmonės.lt tęsia konkurso „Injekcija“ finalininkų pristatymą. Gruodžio 10-ąją Nacionalinėje dailės galerijoje įvyksiančiame madų šou pasirodys šešiolika atrinktų jaunųjų dizainerių, kurie savo darbais atsakė į klausimą: „Ar mada lygu religija?“.
Gintarė Salemonaitė
Gintarė Salemonaitė / Ingridos Žiemytės nuotr.

„Injekcijos“ finalininkė Gintarė Salemonaitė yra baigusi Vilniaus dizaino kolegiją. Mergina šiuo metu dirba su Julia Janus – kuria prie dizainerės drabužių derančių aksesuarų dizainą ir stilių. Ji taip pat yra atlikėjo Beissoul stilistė – rūpinasi atlikėjo ir grupės įvaizdžiu fotosesijų metu, kuriant ir filmuojant vaizdo klipus.

Kaip kostiumų dailininkė bei stilistė Gintarė dirba ir su teatru „Vilniaus baletas“, jame ji taip pat rūpinasi fotosesijų, skirtų reklamai, stiliumi. Kostiumus Gintarė kūrė ir Oskaro Koršunovo, Užupio teatro bei prancūzų teatro „CleF“ spektakliams.

Kolekcija „Portretai“

Ingridos Žiemytės nuotr./Gintarė Salemonaitė
Ingridos Žiemytės nuotr./Gintarė Salemonaitė

Portretas – tai meninės išraiškos kūrinys, vaizduojantis žmogų ar žmonių grupę. Gintarės kolekcijoje „Portretai“ nagrinėjami įvairūs su žmonėmis susiję stereotipai ir jų atsiradimo priežastys, pasitelkiant ekspresionistinių ir šventųjų portretų svarbiausius bruožus, ideologiją. Kolekcijoje siekiama stereotipus įasmeninti ir pateikti lyg savo paties sustiprintos išraiškos portretus.

Taip pat suteikti tik tam tikram stereotipui būdingą interpretuotą simboliką – kaip kad šventųjų portretuose. Kolekcijoje interpretuojamos įvairios aprangos ir aksesuarų detalės, daugiausia vyriško kostiumo, taip jos įgauna dar vieną simbolinę reikšmę. Ready to wear drabužiai kolekcijoje derinami su eksperimentinėmis medžiagomis, pavyzdžiui, grynu linu, ir 6 eksperimentiniais modeliais, kurie ir padiktuoja toliau kolekcijoje nagrinėjamus stereotipus. Taip pat didelę svarbą kolekcijoje turi rankinės. Iš viso pristatomi 9 modeliai, tarp kurių ir jau minėtieji eksperimentiniai, ir ready to wear.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius