Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvė: dizainerė Akvilė Jančauskaitė ir jos kolekcija „Zinesis“

Nenumaldomai artėjant kovo 21-23 dienomis vyksiančiai 16-ajai „Mados infekcijai“ portalas Žmonės.lt kviečia susipažinti su dizaineriais, kurie didžiausiame Lietuvos mados festivalyje pristatys savo kolekcijas.
Akvilės Jančauskaitės kolekcija
Akvilės Jančauskaitės kolekcija / Asmeninio albumo nuotr.

Viena iš dvidešimties savo darbus pristatysiančių dizainerių – viena iš keturių „Injekcijos“ nugalėtojų, jaunoji dizainerė Akvilė Jančauskaitė. Ji šiuo metu gyvena Londone, o vos prieš kelis mėnesius dirbo asistente dizainerio Maarten van der Horst komandoje. Pernai rudenį ji darbavosi ir Londono mados savaitės užkulisiuose, kur talkino kolekciją pristačiusiai dizainerei Louise Gray.

Asmeninio albumo nuotr./Akvilė Jančauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Akvilė Jančauskaitė

Akvilės CV yra ir daugiau su mados bei dizaino pasauliu susijusių įrašų. Pavyzdžiui, 2012-aisiais Akvilė dirbo su komanda „Ralph Lauren“, kūrusia JAV atletų aprangą olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai. Londono Middlesex universitete mergina įgijo mados dizaino bakalaurą, o prieš tai dizaino technologijų mokėsi Danijoje.

Kolekcija „Zinesis“

Kaip sako pati Akvilė, jos kolekcijoje vyrauja šventvagiškas, savęs paieškomis paremtas Post Punk stilius, pritaikytas XXI amžiaus žmonėms. Kolekcija papildyta žaismingomis detalėmis iš neįprastų audinių, vienas jų – lateksas.

Kolekcijoje atskleidžiama didžiulė jaunosios dizainerės trauka subkultūroms – Punk, Zine. Tai pabėgimas į praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį, kuris niekais pavertė bet kokius formalumus ir papročius. Kolekcijoje jaučiasi paauglystės ir suaugusiųjų kartų, muzikos ir subkultūros tapatybių persipynimas.

Dauguma modelių kolekcijoje „Zinesis“ yra praktiški, kai kurie jų – skirti tiek vyrams, tiek moterims. Transformuojant drabužių detales sukuriami nauji siluetai: tradicinis angliškas lietpaltis su modernia šiuolaikiška striuke primena hibridą, sukuria unikalų stilių. Zinesis kitaip Kinesis arba Judėjimas. Ši kolekcija – tai asmeninės aistros ir meninės laisvės išraiška.

Asmeninio albumo nuotr./Akvilės Jančauskaitės kolekcija
Asmeninio albumo nuotr./Akvilės Jančauskaitės kolekcija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius