-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 06 01

„Lietuvos balso“ nugalėtojas pasirodys Klaipėdos pilies džiazo festivalyje

„Muzika gydo“, – tuo įsitikinęs iš Nigerijos kilęs, tačiau savo namais Ukrainą vadinantis atlikėjas Anyanya Udongwo, balandžio pabaigoje tapęs muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoju. Birželio 24 dieną ant Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenos Anyanya lips drauge su Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų Karinės muzikos centro bigbendu.
Anyanya Udongwo
Anyanya Udongwo / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Anyanya Udongwo gimė ir užaugo Nigerijoje. 2009 m. iš Nigerijos jis atvyko studijuoti medicinos mokslų ir tapo kvalifikuotu chirurgu. Dar studijų metais jis ėmė giedoti bažnyčios chore, vis labiau įsitraukė į muziką. Po studijų dar kelis metus bandęs dirbti pagal specialybę, suprato – muzika yra jo tikrasis pašaukimas. Anyanya yra dalyvavęs Ukrainos „Balse“, kituose muzikos projektuose, koncertavęs įvairiuose festivaliuose.

Deja, jo, kaip ir daugelio kitų, gyvenimą sustabdė prasidėjęs karas. Tuo metu Anyanya buvo pačiame jo epicentre – Bučoje. Netekęs namų jis pabėgo iš karo siaubiamos šalies į Lenkiją, o išgirdęs apie lietuvių teikiamą pagalbą pabėgėliams – atvyko į Lietuvą.

Katažynos Polubinskos nuotr./Anyanya Udongwo
Katažynos Polubinskos nuotr./Anyanya Udongwo

Išgirdęs apie „Lietuvos balso“ projektą, panoro jame sudalyvauti. Jo pasirodymai šiame projekte nepaliko abejingų – prieš mėnesį finišavusiame projekte Anyanya triumfavo ir neslėpė emocijų užėmęs pirmąją vietą. Jo muzika sugraudino visą Lietuvą.

„Kaip ir praėjusiais metais, solidarizuodamiesi su Ukraina, kviečiame į festivalį atvykti karo vis dar siaubiamos šalies muzikantus. Norime padėti jiems išreikšti savo poziciją per muziką. Nes džiazas – taikos ir laisvės muzika, o instrumentai – muzikantų ginklai.“, – sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Kartu su Ukrainos kariuomenės orkestru dainuos ir klaipėdietė Ingrida Toleikytė, žinoma sceniniu vardu I.T. Ji dalyvavo ne viename televizijos projekte, konkursuose. Ingrida yra ne tik dainininkė, bet ir muzikos kūrėja.

„Labai džiaugiuosi, kad būdama jauna atlikėja Ingrida savo kelią pradėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje. Prieš 12 metų kartu su 1500 jaunųjų džiazuotojų choru dainavo mūsų projekte „Jaunoji džiazo banga“. Neapsakomai džiaugiuosi jos sugrįžimu į Klaipėdą, smagu, kad iš dalies prisidėjome prie jos talento augimo“, – teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė.

Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų Karinės muzikos centro bigbendas savo kūrybinę karjerą pradėjo 1998 metais kaip Šiaurės operatyvinės vadovybės štabo 7-osios karinės grupės kūrybinis padalinys. Nuo 2015 metų šiam kolektyvui vadovauja Sergejus Procenko.

Organizatorių nuotr./Ukrainos ginkluotųjų pajėgų orkestras
Organizatorių nuotr./Ukrainos ginkluotųjų pajėgų orkestras

Orkestras dalyvauja daugelyje karinės muzikos centro koncertų, taip pat savarankiškai organizuoja įvairius meninius renginius. Šiandien šis kolektyvas yra didžiulis Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų karinio – muzikinio centro meninis padalinys, nuolat ieškantis kūrybiško bendravimo su kitų panašių kolektyvų nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius