-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

100 koncertų kasmet surengiantys „Smokie“: daug keliaujame, mažai pamatome

Gruodžio 29 – sausio 1 dienomis Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose legendinė roko grupė „Smokie“ kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru surengs penkis šventinius koncertus „Smokie In Symphony“. Vienas iš grupės įkūrėjų, bosistas Terry Uttley grupės vardu pažada, kad šie koncertai klausytojus turėtų pakylėti ir suteikti daugybę teigiamų emocijų.
Grupė „Smokie“
Grupė „Smokie“. T.Uttley – viduryje. / Organizatorių nuotr.

– Lietuvoje surengsite net penkis šventinius koncertus kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Koks jausmas koncertuoti pritariant orkestrui?

– Pirmadienį mes koncertavome Lenkijoje, Varšuvoje su orkestru, tai buvo fantastiška. Pasirodėme kartu su 25 jaunais, energingais ir puikiai atrodančiais muzikantais. Koncerto publika buvo puiki, tai buvo išties įsimintinas renginys. Rengiame pasirodymus su orkestrais metai iš metų, bet tokie pasirodymai visada jaudina. Klausydamas tokios muzikos jautiesi pakylėtas, o pasirodymas su simfoniniu orkestru visuomet yra aukštos kokybės, suteikiantis daug emocijų.

– Ko tikėtis klausytojams, ateisiantiems į jūsų koncertus? Ar koncertuose skambės visi garsiausi jūsų grupės sukurti šlageriai, o galbūt bus daug naujų dainų iš jūsų paskutinių albumų „Eclipse“ ir „Take a minute“?

– Sugrosime po kelias dainas iš albumų „Take a minute“ ir 1998 metais pasirodžiusio albumo „Wild Horses“. Klausytojai mūsų koncerte išgirs absoliučiai visus didžiausius „Smokie“ hitus.

– Ar oro sąlygos jums nepridarė daug rūpesčių koncertinio turo metu? Vieną koncertą Airijoje jums neseniai jau teko atšaukti...

– Mums teko atšaukti koncertą Airijoje, Kastlbare, nes paprasčiausiai negalėjome ten nuvykti, visi keliai buvo uždaryti. Taigi turėdami vieną laisvą dieną vykome į Belfastą, kuriame radome puikų prekybos centrą, kuriame prekiaujama kalėdinėmis dovanomis. Buvo galima pajusti tikrą šventinę atmosferą.

Gastrolių metu dažnai net nespėjame nieko pamatyti: atvykstame į oro uostą, tada skubame į viešbutį, koncertų salę, atgal į viešbutį, apsiperkame, atgal į oro uostą... Keliaujame daug, bet nieko nepamatome.

– Lietuvoje viešėsite jau ne pirmą kartą: čia koncertavote 2006 ir 2009 metais. Ką prisimenate iš šių vizitų apie mūsų šalį?

– Labai sunku atsiminti konkrečia vietą, kai kasdien tenka atsidurti vis kitoje šalyje: viskas susilieja į viena. Gastrolių metu dažnai net nespėjame nieko pamatyti: atvykstame į oro uostą, tada skubame į viešbutį, koncertų salę, atgal į viešbutį, apsiperkame, atgal į oro uostą... Keliaujame daug, bet nieko nepamatome. Jeigu tik bus proga, pasistengsime apžiūrėti Vilniaus senamiestį.

– Jūsų grupė gyvuoja daugiau nei 40 metų. Kai nuo scenos žiūrite į publiką, ką pastebite: ar jūs ir jūsų klausytojai vienodai pavaldūs laikui? O gal publikoje pastebite įvairiausio amžiaus žmonių?

– Kuriame pasaulio krašte bekoncertuotume, į mūsų pasirodymus visada ateina trys kartos. Koncertuodami Varšuvoje pastebėjome, kad publikoje yra daug labai jaunų, maždaug dvidešimties metų amžiaus žmonių, kurie mintinai moka mūsų dainas. Yra ir tokių klausytojų, kurie nepraleidžia mūsų koncertų nuo pat grupės susikūrimo pradžios. Tai nuostabu.

– Kuri jūsų grupės daina buvo daugiausiai kartų perdainuota kitų atlikėjų?

– Neabejotinai tai yra daina „Living Next Door To Alice”, kuriai visame pasaulyje yra sukurta daugybė šokių, hiphopo versijų.  

– Ar yra tokia jūsų grupės daina, kurią atsisakote groti koncertuose, nes ji per daugiau nei 40 metų jums yra pabodusi?

– Ne visai. Būtent mūsų senųjų hitų gerbėjai ir ateina pasiklausyti į koncertus, dėl to negalime atsisakyti groti kokių nors savo kūrinių.

– Koks įvykis iš jūsų paskutinių koncertų labiausiai įstrigo atmintyje?

– Kai koncertavome Belgijoje, Antverpene priešais 18 tūkstančių klausytojų minią išsijungė mūsų monitoriai. Negirdėjau nieko, išskyrus mušamuosius. Laimei, visa tai truko tik kelias dainas.

– Jūsų koncertų grafikas labai intensyvus. Ar randate laiko poilsiui?

– Per metus mums tenka surengti apie šimtą koncertų. Tradiciškai ilsimės sausio mėnesį, taip pat pasiliekame laisvus pusę rugpjūčio ir rugsėjo mėnesius. Sausio mėnesį buvau suplanavęs vykti ilsėtis į Barbadosą, kur gyvena daug mano draugų, tačiau susirgo mano žmona, todėl turėsiu likti savo namuose Anglijoje ir ja rūpintis. Vykti į Barbadosą buvo tradicija jau 10 metų.

– Naujuosius metus pasitiksite Lietuvoje, Kaune. Kaip jaučiatės, kai tokią progą turite švęsti užsienyje, toli nuo šeimos ir draugų?

– Naujieji metai – tai ne Kalėdos. Mes neturime nieko prieš, kad tenka koncertuoti šią dieną. Naujųjų metų sutikimas daugeliui anglų yra didžiulė šventė, tačiau Naujieji metai lygiai taip pat švenčiami bet kurioje užsienio šalyje.

– Kaip atrodo jūsų Kalėdos? Dirbti šią dieną jums – tabu?

– Visiškai taip. Mano Kalėdos nieko nesiskiria nuo daugelio kitų žmonių švenčiamų Kalėdų: mes sėdime prie stalo ir valgome, geriame... Tai nėra didžiulė šventė, tai – jaukus vakaras, mano namuose susirenka ne daugiau dešimties žmonių.

– Ko norėtumėte palinkėti lietuviams artėjančių švenčių proga?

– Laimės, klestėjimo ir viso to, apie ką žmonės svajoja. Svarbu galvoti vieniems apie kitus ir stengtis nugyventi teisingą gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius