Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Keanu Reevesas hobį pavertė verslu – pradėjo gaminti motociklus

Aktorius Keanu Reevesas (51 m.) savo aistrą motociklams pavertė verslu – su bendraminčiu Gardu Hollingeriu įkūrė įmonę „Arch Motorcycle“, gaminančią plieninius žirgus.
Keanu Reevesas su savo kurtu motociklu KRGT-1
Keanu Reevesas su savo kurtu motociklu KRGT-1 / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Keanu Reevesas

Veiksmo filmų žvaigždė ir jo verslo partneris neseniai davė interviu „NBC News“, kuriame sakė, kad jų verslo nuotykis prasidėjo prieš 10 metų, kai Keanu atvežė Gardui suremontuoti vieną iš savo motociklų „Harley-Davidson“. Nuo tada jiedu susibičiuliavo ir nutarė imti bendros veiklos – patiems gaminti ir pardavinėti motociklus.

„Po ketverių metų mes turėjome (pagamintą) motociklą, – prisiminė Keanu Reevesas. – Žiūrėjome į jį ir aš pasakiau: „Tai nuostabi mašina, ji važiuoja nepriekaištingai. Ar nori įkurti motociklų kompaniją?“​

Iš pradžių Gardas Hollingeris spyriojosi, prisimindamas, kaip dažnai nepasiteisina kitų Holivudo garsenybių pradėti verslai. Tačiau aktorius jį įtikino, kad jiedu tikrai gali sukurti kažką didelio ir ilgaamžiško.

„Scanpix“/AP nuotr./Keanu Reevesas su savo kurtu motociklu KRGT-1
„Scanpix“/AP nuotr./Keanu Reevesas su savo kurtu motociklu KRGT-1

Gardas Hollingeris kompanijoje užsiima motociklų inžinerija ir gamyba, o Keanu Reevesas yra atsakingas už dizainą ir testavimą (aktoriaus partneris juokauja, kad Keanu yra tobulas testuotojas, mat jis „sugadina tokius dalykus, ko niekas kitas nesugebėtų sugadinti“), be to, jis yra didysis idėjų generatorius ir juokaudamas save vadina „svajonių direktoriumi“, mat nuolat klausia „o jeigu..?“.

Keanu Reeveso ir Gardo Hollingerio kompanija kol kas gamina tik vieno modelio, KRGT-1, motociklus, kurių kaina prasideda nuo 78 tūkst. JAV dolerių (jie surenkami pagal individualų užsakymą ir kaina gali skirtis priklausomai nuo kliento pageidavimų). Jie jau spėjo surasti savo nišą ir yra giriami už kruopštų surinkimą, „monstrišką“ galią, patogų valdymą ir elegantišką dizainą. Duetas žada ateityje pristatyti ir kitokių modelių, tačiau masinė gamyba jų nedomina – jie linkę per metus sukonstruoti tik kelias dešimtis motociklų.​

Keanu Reevesas motociklą vairuoja nuo 22-ejų, o savo kuriamus motociklus vadina ne paprasta transporto priemone, o meno kūriniu.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Keanu Reevesas filme „John Wick“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Keanu Reevesas filme „John Wick“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius