-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„American Apparel“ režisieriui Allenui sumokės 5 mln. dolerių

Woody Allenas pirmadienį pranešė, kad kompanija „American Apparel“ sumokės jam 5 mln. JAV dolerių pagal paskutinės minutės susitarimą, kuris su šia drabužių gamintoja buvo sudarytas siekiant išvengti nemalonaus teismo proceso.
Režisierius Woody Allenas ir ispanų aktorius Javieras Bardemas
Režisierius Woody Allenas ir ispanų aktorius Javieras Bardemas / „Scanpix“/AFP nuotr.
Temos: 1 Režisierius

JAV režisierius ir aktorius pareiškė ieškinį „American Apparel“, kuri garsėja savo pikantiškomis reklamos kampanijomis, už tai, kad ši kompanija be leidimo panaudojo jo atvaizdą iš 1977 metų jo filmo „Anė Hol“ , kuriame W.Allenas vaidino žydą chasidą.

Iš pradžių „Oskaro“ laureatas reikalavo 10 mln. dolerių kompensacijos, tačiau, kaip W.Allenas sakė žurnalistams federalinio teismo rūmuose Niujorke, ir perpus mažesnė suma, dėl kurios jis susitarė su kompanija, yra rekordinė.

„Tai nėra mano pragyvenimo šaltinis, ir 5 mln. dolerių pakanka atgrasinti „American Apparel“ ir visas kitas kompanijas mėginti dar kada nors daryti tokius dalykus“, – sakė W.Allenas, kuris teismo rūmuose pasirodė su jo neatskiriama dalimi tapusiais akiniais storais juodos spalvos rėmeliais.

„Man sakė, kad susitarimas dėl man skirtos 5 mln. dolerių kompensacijos yra didžiausia žinoma suma, kurią nurodyta išmokėti pagal Niujorko įstatymus dėl teisės į privatumą“, – sakė 73 metų režisierius.

Dovas Charney, prieštaringai vertinamas ekscentriškas kompanijos „American Apparel“ įkūrėjas, nevengiantis darbe pasirodyti vienais apatiniais, pareiškė dėl ieškinio ketinantis kreiptis į prisiekusiųjų teismą.

Tačiau jau po kelių minučių abi suinteresuotos pusės išėjo iš teisėjo kabineto ir pranešė apie pasiektą susitarimą.

„Turbūt galima pasakyti deja, bet draudimo kompanija norėjo tai užbaigti“, – sakė 40-metis D.Charney.

Jis pakartojo, kad W.Alleno atvaizdą panaudojo norėdamas paskatinti „visuomenės diskusiją“, kaip leidžia JAV konstitucijos pirmoji pataisa, o ne siekdamas parduoti daugiau drabužių.

„Ši byla yra dėl idėjų kilnumo“, – sakė D.Charney, kuris buvo nesiskutęs ir vilkėjo mėlynus marškinėlius trumpomis rankovėmis ir dryžuotas kelnes.

Nors sutiko tartis, abi garsenybės nieko nepasakė vienas kitam, kai susitiko prie teismo rūmų.

D.Charney, kuriam buvo pareikšti keli ieškiniai dėl seksualinio priekabiavimo ir kuris kartą ėmė masturbuotis priešais vieno žurnalo reporterę, buvo sulaikytas, kai mėgino apkabinti W.Alleno advokatą Michaelą Zweigą.

„Tai nederama“, – kelis kartus pakartojo M.Zweigas, kai D.Charney priartėjo, sakydamas gerokai aukštesniam už jį advokatui: „Aš tavęs ilgėsiuosi“.

Tuomet D.Charney ėmė prašyti advokato leisti jam nors paspausti ranką, tačiau M.Zweigas atsisakė.

D.Charney sakė, jog viliasi susitikti su W.Allenu „draugiškesnėmis aplinkybėmis“. „Nekantrauju, kai galėsiu nueiti pažiūrėti jo naujo filmo“, – pridūrė ekscentriška garsenybė.

Konfliktas kilo prieš dvejus metus, kai ant „American Apparel“ reklaminių stendų Niujorke ir Los Andžele buvo trumpam pasirodžiusi tradiciniu ultraortodoksų chasidų apdaru vilkinčio W.Alleno su tankia barzda nuotrauka.

Abi pusės apsikeitė šiurkščiais kaltinimais, rengdamosi teismo procesui, kuris veikiausiai būtų virtęs nemaloniu spektakliu.

W.Allenas teigė, kad „American Apparel“, kuri savo reklamose dažnai vaizduoja jaunas manekenes provokuojančiomis ir tikroviškomis pozomis, yra „pigi“ ir „infantili“.

Tuo tarpu kompanijos advokatai grasino paviešinti W.Alleno spalvingo asmeninio gyvenimo faktus, įskaitant „sekso skandalą“, kai jis susituokė su įdukra Soon-Yi Previn, teigdami, jog tai parodo, kad aktoriaus reputacija nėra verta tiek, kiek jis reikalauja.

W.Allenas prie teismo rūmų sakė, kad jis tapo „grasinimų ir „American Apparel“ žiniasklaidai nutekintų gandų, kuriais siekta jį apšmeižti“, auka.

D.Charney pareiškė, jog žiniasklaida paskelbė neteisingą informaciją, kad jis teisme ketina paviešinti W.Alleno asmeninio gyvenimo faktus. „Tai netiesa“, – sakė jis.

Nors W.Allenas karjeros pradžioje buvo pasirodęs reklamose, vėliau jis to nebedarė. Kino kūrėjas, kurio filmai vertinami dėl labai savito humoro ir šmaikščių dialogų, sakė, kad jei kada nors sutiks dalyvauti reklamos kampanijoje, tai „tik už labai didelę pinigų sumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius