Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos muzikos apdovanojimais pagerbti Taylor Swift ir Jacksonas (nuotraukos)

Kantri žvaigždė Taylor Swift sekmadienį per Amerikos muzikos apdovanojimų ceremoniją užtemdė velionį Michaelą Jacksoną ir atsiėmė net penkis apdovanojimus, tarp jų – metų atlikėjo.
M.Jacksonui skirtą apdovanojimą atsiima jo brolis Jermaine Jacksonas
M.Jacksonui skirtą apdovanojimą atsiima jo brolis Jermaine'as Jacksonas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Jacksonui, kuriam buvo prognozuojama didžiausia pergalė, buvo skirti keturi apdovanojimai. Jis ir T.Swift buvo laikomi favoritais varžybose dėl garbingiausiu laikomo metų atlikėjo vardo.  Po du apdovanojimus gavo Jay-Z ir „Black Eyed Peas“.

19-metė T.Swift taip pat buvo paskelbta mėgstamiausia atlikėja moterimi dviejose – kantri ir popmuzikos bei roko – kategorijose, be to, mėgstamiausia šiuolaikine suaugusiųjų atlikėja. Jos 2008 metų albumas „Fearless“ pripažintas mėgstamiausiu kantri muzikos albumu.

Apdovanojimus ji priėmė per tiesioginę palydovinę transliaciją, būdama Londono arenos „Wembley“ užkulisiuose. Pirmadienį ji šioje arenoje rengia koncertą.

„Muzika galiausiai niekada nebuvo varžybos“, – sakė T.Swift, laimėjusi metų atlikėjo apdovanojimą, ir pridūrė, kad „neįsivaizduojama garbė“ būti minimai toje pačioje kategorijoje kaip M.Jacksonas.  Mergina padėkojo Jacksonų šeimai.

M.Jacksonas buvo išrinktas mėgstamiausiu atlikėju vyru popmuzikos ir roko, taip pat – soulo ir ritmenbliuzo kategorijose, o jo 2003 metų hitų rinkinys „Number Ones“ paskelbtas mėgstamiausiu albumu abiejose šiose kategorijose.

Apdovanojimus jo vardu atsiėmė brolis Jermaine'as su sūnumis Jeremy, Jaafaru ir Jermajesty. Vienu metu velionio dainininko brolis, kuris yra atsivertęs į islamą, dėkojo Dievui „už visos savo šeimos palaiminimą“.

Amerikos muzikos apdovanojimų nominantai renkami pagal jų kūrinių transliavimo radijo bangomis dažnį ir parduotų įrašų skaičių, o gerbėjai balsuodami internete išrenka nugalėtojus. Štai kodėl M.Jacksonas gavo tiek daug nominacijų, nors ir nebuvo jokių naujų jo įrašų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius