Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąsias Michaelo Jacksono mirties metines pasaulis paminėjo su dainomis ir šokiais

Visame pasaulyje – nuo Kinijos iki Kanados ir Jungtinių Valstijų – šeštadienį popkaraliaus Michaelo Jacksono gerbėjai atidavė duoklę šiam muzikos genijui ir paminėjo antrąsias jo mirties metines.
M.Jacksono gerbėjas persirengęs taip, kad būtų kuo panašesnis į gerbiamą muzikantą.
M.Jacksono gerbėjas persirengęs taip, kad būtų kuo panašesnis į gerbiamą muzikantą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjoje, Seule, vykusiuose renginiuose buvo galima pajusti liūdesį, sumišusį su šventiška nuotaika: visur skambėjo M.Jacksono muzika, o Gwanghwamoono aikštėje susirinkę dainininko gerbėjai „flešmobe“ pademonstravo įspūdingą šokį.

Kai kurie „flešmobo“ dalyviai vilkėjo kasdieniškai, tačiau buvo ir tokių, kurie pasirinko identiškus drabužius, kuriais vilkėdamas M.Jacksonas pasirodydavo scenoje. Visus šiuos šokėjus vienijo vienintelis dalykas – meilė M.Jacksonui ir jo išskirtiniam stiliui. 

Dainininkas M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną savo namuose Los Andžele. Oficiali mirties priežastis skelbė, kad muzikos legendos gyvybė užgeso dėl mirtinos stipraus anestetiko propofolio dozės, gautos su kitais vaistais. Ši žinia visame pasaulyje sukrėtė milijonus muzikos žvaigždės gerbėjų.

Vokietijoje, Miunchene, M.Jacksono gerbėjai padėjo gėlių, nuotraukų ir uždegė žvakių prie laikino paminklo prie viešbučio, kuriame dažnai apsistodavo muzikos garsenybė.

Kinijoje, Šandongo provincijoje, popkaraliaus gerbėjai surengė koncertą, kuriame atkūrė M.Jacksono pasirodymus.

Tuo tarpu Los Andžele gerbėjai gėles ir žvakutes padėjo ant Holivudo šlovės alėjoje esančios M.Jacksono žvaigždės.

Dalis radijo stočių jau nuo pat ryto grojo M.Jacksono muziką – ne išimtis ir jo gimtame krašte, Gary mieste, Indianoje, kur dainininkas gyveno iki 1969 metų, esanti radijo stotis.  

„Pasaulis kasmet birželį gali tikėtis Gary mieste, Indianoje, „Duoklės Michaelui“. Pasaulis yra kviečiamas“, – teigė popkaraliaus antrąsias metines mininčio miesto meras Rudy Clay'us.

Manoma, kad šiomis dienomis Kalifornijoje esančias Forest Lawn kapines, kur palaidotas M.Jacksonas, aplankys tūkstančiai žmonių. Pietinėje Kalifornijoje keli kino teatrai M.Jacksono garbei rodo filmą „This Is It“.

M.Jacksono brolis Jermaine'as prisiminimus apie popkaralių atgaivino Toronte, Kanadoje. Ten vykusioje 2011 Tarptautinės Indijos kino akademijos šventėje surengė jausmingą pasirodymą.

Kaip pasaulyje buvo švenčiamos antrosios M.Jacksono mirties metinės, galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius