Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Australijos spauda susižavėjo Agota Jakutyte: priglaudusi šunį, įveikė depresiją ir sukūrė verslą

Iš šalies žiūrint lietuvė Agota Jakutytė gyveno gražų gyvenimą – studijavo teisę, dirbo modeliu ir buvo gera nuotaika trykštanti kompanijos siela. Tačiau viduje merginą kamavo depresija ir net mintys apie savižudybę. Atgauti dvasios ramybę jai padėjo iš prieglaudos paimta keturkojė, kuri pakeitė merginos gyvenimą. Agotos istorija sudomino net Australijos žiniasklaidą!
Agota Jakutytė
Agota Jakutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jaunos lietuvės istorija apie tai, kaip priglaustas šuo padėjo jai iš naujo atrasti gyvenimo džiaugsmą ir net paskatino imtis naujo verslo, buvo aprašyta portale „Daily Mail Australia“.

Australijos žiniasklaidai mergina pasakojo, kad nuo 14-os metų dirbo modeliu ir keliavo po pasaulį. Tačiau vietoj to, kad mėgautųsi glamūriniu gyvenimu, ji verkdavo savo vonios kambaryje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agota Jakutytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agota Jakutytė

„Mano kūnas drebėdavo ir per ašarų pilnas akis praktiškai negalėjau matyti. Žinote tą jausmą – kai esi vienas, pasimetęs ir sužlugdytas. Nežinai, ką daryti, su kuo pasikalbėti ar kur nueiti, – atviravo Agota. – Tai buvo tuštuma, kai jautiesi vienas ir jauti, kad tu niekam nerūpi ir niekam tavęs nereikia, kai jauti, kad nesvarbu ką bedarytum, niekam neįdomu.“​

Jauna mergina metė studijas ir išėjo iš darbo. Net apie savižudybę kartais pagalvodavusiai Agotai buvo diagnozuota depresija – ji lankė terapiją, pradėjo užsiiminėti joga, tačiau niekas nepadėjo.

Viskas pasikeitė, kai Agota į savo namus priglaudė paliktą kalytę Kretą. Ilgi pasivaikščiojimai gryname ore su keturkoje ir miegojimas vienoje lovoje, apsikabinus savo augintinę ir su ja pasikalbant, Agotai padėjo išbristi iš depresijos liūno.

„Prisimenu, kad verkiau tą dieną, kai pasiėmiau Kretą iš prieglaudos, bet tai buvo džiaugsmo ašaros, – pasakojo Agota. – Ji turi labiausiai užjaučiančias akis ir sugebėdavo įsitaisyti taip, kad būtų kuo arčiau manęs. Dažnai ją apkabindavau ir jaučiau, kad mūsų širdys plaka kaip viena.“

Iš prieglaudos pasiėmusi šunį, Agota netikėtai rado naują gyvenimo tikslą – ji ėmė savanoriauti benamių gyvūnų prieglaudoje ir visa širdimi atsidėjo naujai veiklai. Ne vieną mėnesį praleidusi tarp benamių gyvūnų, Agota sako iš naujo atradusi gyvenimo džiaugsmą ir ši veikla padėjo jai suprasti, ko ji nori iš gyvenimo. Dabar ji su vaikinu augina jau keturis šunis iš prieglaudos.

Labai daug laiko gyvūnų prieglaudoje praleidžiančiai merginai ėmė darytis sudėtinga atsikratyti į odą ir plaukus įsigėrusio šunų kvapo, tad ji sumanė išbandyti šunų šampūną.

Pasidomėjusi šunų šampūnų ingredientų sąrašu, mergina pastebėjo, kiek jame daug kenksmingų medžiagų, tad jai kilo mintis: sukurti saugius higienos produktus, kuriuos naudoti galėtų tiek gyvūnai, tiek jų šeimininkai.

Taip šiais metais atsirado iš Agotos Jakutytės ir jos vaikino santaupų sukurta higieninių prekių linija SHOO, kurios visi ingredientai yra natūralūs ir saugūs.

„Norime sutaupyti žmonių laiką ir palengvinti jų gyvenimą – kuo mažiau daiktų tavo gyvenime, tuo daugiau vietos galvoje galvoti apie geresnius dalykus“, – apie universalius produktus gyvūnams ir jų šeimininkams sakė jų kūrėja.

Ši linija vasarą buvo pristatyta ir Lietuvoje, į prabangų sostinės viešbutį „Kempinski Hotel Cathedral Square“ Agota sukvietė būrį garsių Lietuvos žmonių kartu su savo augintiniais.

Dabar Agota nori plėsti savo verslą ir per sutelktinio finansavimo platformą „Kickstarter“ tikisi surinkti lėšų naujų produktų kūrimui.

Dalis iš SHOO pardavimų gautų pinigų aukojami gyvūnų prieglaudoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius