Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Barackas Obama užleido Baltuosius rūmus Donaldui Trumpui: kur jis gyvena pasibaigus kadencijai?

JAV prezidento kadenciją baigęs Barackas Obama su žmona Michelle užleido Baltuosius rūmus naujam prezidentui Donaldui Trumpui ir jo šeimai. Kur apsigyvens pasibaigus kadencijai, Barackas Obama pasirūpino iš anksto – dar praėjusį pavasarį išsinuomojo namą Vašingtone.
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama su šeima apsigyveno Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama su šeima apsigyveno Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje / „Scanpix“ ir „MRIS“ nuotr.

Kai sausio 20-ąją prisiekė 45-asis JAV prezidentas, Obamų šeima išsikraustė iš Baltųjų rūmų ir apsigyveno įspūdingame name Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje.

Šį 5 mln. JAV dolerių (4,5 mln. eurų) vertės namą, esantį vienoje prabangiausių Vašingtono gyvenviečių, Obamų šeima ne nusipirko, o nuomojasi.

Namas priklauso buvusiam prezidento Billo Clintono atstovui spaudai Joe Lockhartui ir jo žmonai Giovannai Gray, buvusiai žurnalo „Glamour“ redaktorei. Kiek Obamoms kainuoja šio namo nuoma neskelbiama.

1928-aisiais statytame 740 kv. m name, kuris iš išorės atrodo tarsi pilaitė, yra devyni miegamieji (didžiajame miegamajame yra net du atskiri vonios kambariai šeimininkui ir šeimininkei bei dvi drabužinės) ir tiek pat vonios kambarių, bei net dvi virtuvės.

Name taip pat yra ir liokajaus sandėliukas, darbo kambarys, pramogų zona, baras, vyno rūsys, didžiulė terasa bei išpuoselėtas sodas.

Šis namas yra visai netoli JAV karinio jūrų laivyno observatorijos, kuri yra oficiali JAV viceprezidento rezidencija. Šioje gyvenvietėje yra gyvenęs ar gyvena ne vienas aukštas pareigas užimantis pareigūnas, tarp jų buvę JAV prezidentai Woodrow Wilsonas ir Franklinas Rooseveltas, buvęs JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas, čia yra ir Prancūzijos ambasadorių rezidencija. Netoliese namus turi ir JAV prezidento rinkimuose Donaldui Trumpui pralaimėjusi Hillary Clinton.

Barackas ir Michelle Obamos nusprendė likti gyventi Vašingtone iki kol jų jauniausia duktė Sacha, kuriai šiuo metu yra 15 metų, pabaigs mokyklą. Jų vyresnėlė Malia šiemet baigė mokyklą ir, padariusi metų pertrauką, nuo 2017-ųjų rudens studijuos Harvarde.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas ir Michelle Obamos su dukromis Sasha ir Malia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas ir Michelle Obamos su dukromis Sasha ir Malia
VIDEO: Namai, kuriuose po kadencijos pabaigos apsigyvens JAV prezidentas Barackas Obama su šeima

TAIP PAT SKAITYKITE: Melanios Trump dovana sutrikdė Michelle Obamą: nežinojo, kur dėti „Tiffany“ dėžutę

VIDEO: Baltuosiuose rūmuose M.Obamos sutikta M.Trump įteikė ir dovaną

TAIP PAT SKAITYKITE: Donaldo Trumpo rodyti gestai sugadino pirmąjį šokį: nejauku žiūrėti

VIDEO: Inauguracijos pokylyje – JAV prezidento D.Trumpo ir pirmosios ponios M.Trump šokis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius