-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bolivudo veteranas Omas Puri: „Holivudas moka kurti su aistra“

Į Lietuvą paskaninti kino mėgėjų vasaros jau rugpjūtį atkeliaus apetetingoji juosta „Šimto žingsnių kelionė“ (angl. „The Hundred-Foot Journey“), supažindinsianti su rafinuota prancūzų virtuve ir egzotišku, į tradicijas naujai pažvelgti kviečiančiu indų maistu. Dvi priešiškas stovyklas filme atstovaus dviejų didžiausių pasaulio kino židinių – Holivudo ir Bolivudo – atstovai. Charizmatiškoji Helen Mirren tapo rafinuoto klasikinio restorano vadove madam Malori. Bolivudo veteranas Omas Puri įkūnijo jos varžovą, indišką šeimos restoraną atvėrusį Indijos imigrantą.
Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“
Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Bolivudas Holivudas

Gana simboliška, kad artėjantį sekmadienį, rugpjūčio 3 dieną, Niujorke, viename žymiausių kino muziejų „Museum of the Moving Image“ (liet. „Judančio vaizdo muziejuje“) įvyks būtent O.Puri pagerbti skirtas vakaras. Jo metu bus parodyti įsimintiniausi itin produktyvaus ir tarptautiniu mastu žinomo 63-ejų aktoriaus herojai, vyks diskusija apie jo karjerą, o vakarą vainikuos speciali „Šimto žingsnių kelionės“ peržiūra bei kulinariniai pokalbiai. Būtent todėl vakaro vedėja buvo pasirinkta Indijos aktorė Madhur Jaffrey, kuri taip pat yra žinoma virtuvės šefė.

VIDEO: Filmo „Šimto žingsnių kelionė“ anonsas

„Filmas „Šimto žingsnių kelionė“ yra šiltas, turtingo siužeto, įtraukiantis. Omo Puri vaidmuo greta Helen Mirren šioje juostoje – vienas neabejotinai išskirtinių aktoriaus darbų“, – teigė vyriausiasis muziejaus kuratorius Davidas Schwartzas.

Artėjant svarbiam vakarui Bolivudo veteranas Dnaindia.com pasakojo, kad nors jaunystės kultas Holivude ypač gajus, ten vaidmenų garbingo amžiaus aktoriams sukuriama daugiau nei Indijoje. Garsiausių kino pasaulio kūrėjų pripažinimą pelnęs O.Puri tikino, kad būtent dėl to jis neketina laikytis įsikabinęs karjeros tėvynės kine.

„Jei nebegausiu darbo, eisiu į pensiją. Nesu iš tų, kurie eis belsti į visas duris. Reikalas tas, kad esu geras aktorius, tačiau nesu komercinė Bolivudo žvaigždė kaip mano kolega Amitabhas Bachchanas, tad vargu, ar kas kurs filmą specialiai man“, – kukliai teigė O.Puri.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“

Tiesa, kino veteranas teigė patyręs, jog stereotipas, esą Holivude filmai kuriami tik dėl pinigų – netiesa.

„Bolivude filmai kuriami dėl pelno, o Holivude yra tokių kūrėjų, kurie tą daro iš aistros, meilės kinui. Žinoma, Indijoje taip pat yra pagarbiai meną vertinančių režisierių, tačiau jie priversti kviesti vaidmenims populiarias žvaigždes, antraip jie nesulauktų jokio dėmesio vien dėl meninės vertės“, – Bolivudo realybę komentavo O.Puri.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmo „Šimto žingsnių kelionė“ plakatas
„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmo „Šimto žingsnių kelionė“ plakatas

Nors O.Puri savęs žvaigžde nelaiko, aktoriaus talentą puikiai įrodo tai, kad jis buvo įvertintas paties Steveno Spielbergo ir garsiosios žiniasklaidos magnatės Oprah Winfrey, kurie tapo „Šimto žingsnių kelionės“ prodiuseriais.

Gurmaniškų potyrių kupina „Šimto žingsnių kelionė“ Lietuvoje prasidės rugpjūčio 22 dieną.

VIDEO: Apie ŠIMTO ŽINGSNIŲ KELIONĘ pasakoja S.Spielberg ir O.Winfrey

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius