-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanija Karališkųjų rūmų poeto titulą pirmąkart skyrė homoseksualiai moteriai

Didžioji Britanija penktadienį pirmąkart skyrė Karališkųjų rūmų poeto titulą moteriai, kuri, be kita ko, neslepia savo homoseksualumo.

Carol Ann Duffy, kurios kūrybai nestinga gerbėjų ir kritikų, pelnė 341 metus gyvuojantį prestižinį titulą, kadaise priklausiusį tokiems garsiems bardams kaip Williamas Wordsworthas ir Alfredas Lordas Tennysonas. Jo turėtojai anksčiau privalėdavo kurti eiles valstybinėms progoms, tačiau dabar šis vardas laikomas labiau garbės titulu.

„Labai jaudinuosi, kad tai būtų tinkamai paskelbta“, - sakė plunksnos meistrė BBC radijui, patvirtinusi, kad jai buvo skirtas Karališkųjų rūmų poetės titulas pora valandų prieš apie tai oficialiai paskelbiant šalies vyriausybei.

„Vertinu tai kaip mūsų didžiųjų poečių, kurios kuria mūsų laikais, pripažinimą... Todėl nusprendžiau priimti (šį titulą)“, - pridūrė 53 metų C.A.Duffy. Pranešama, kad poetė iš pradžių abejojo, ar priimti jai siūlomą titulą.

Karališkųjų rūmų poetą skiria monarchas, o kandidatūrą parenka vyriausybė. Daugumai poetų šis titulas būdavo skiriamas iki gyvos galvos, tačiau buvęs premjeras Tony Blairas susitarė su C.A.Duffy pirmtaku Andrew Motionu, kad bus įvesta 10 metų kadencija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius