Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Williamo ir jo sužadėtinės Kate Middleton vestuvės vainikuos ilgą ir permainingą draugystę

Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo sužadėtinės Kate Middleton vestuvės vainikuos dešimtmetį trukusią draugystę, kuri peraugo į meilę, nors kai kurie skeptikai teigė, kad tokia diena niekada neišauš.
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors prognozuojama, jog ilga draugystė juos abu gerai paruošė tvariam vedybiniam gyvenimui, Williamo sprendimas neskubėti tuoktis daug ką stebino, o bulvarinė žiniasklaida jo išrinktąją pravardžiavo „Keityte Lauktyte“.

„Jie pakankamai ilgai praktikavosi“, – pažymėjo Williamo tėvas sosto įpėdinis princas Charlesas, kai pernai lapkritį pora paskelbė susižadėjusi.

Nors Williamas ir Kate 2007 metais buvo viešai paskelbę, kad nutraukia ryšius, o princas patyrė nesėkmių karinėje karjeroje, ši pora pagaliau nusprendė sumainyti žiedus ir balandžio 29 dieną Vestminsterio abatijoje taps vyru ir žmona.

Kate pasakojo, kad su princu, kuris yra antrasis eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, susipažino 2001 metų rugsėjį, kai jie abu atvyko studijuoti Škotijoje esančiame Šv. Andriejaus universitete. Ji prisipažino, kad per pirmąjį susitikimą „smarkiai nuraudo“ ir atsiprašiusi skubiai pasišalino.

Tuo tarpu Williamas per bendrą poros interviu sužadėtuvių proga teigė, jog Kate „jam visada atrodžiusi kažkuo ypatinga“.

„Mums buvo pasitaikę kai kurių kliuvinių, kaip nutinka bet kokiuose santykiuose, tačiau susiėmėme ir ėjome toliau, – teigė 28 metų princas. – Būti kartu visai lengva, išties smagu.“

Šis interviu labai skyrėsi nuo to, kurį princo tėvai Charlesas ir Diana davė per savo sužadėtuves 1981 metais. Princo paklausus, ar jis myli savo sužadėtinę, atsakymas buvo gluminantis: „Kad ir ką reikštų meilė.“

Tuo tarpu Kate erzino Williamą, sakydama, jog nelabai moka gaminti maistą, o šis neliko skolingas pareiškęs, kad būsimoji sužadėtinė buvo pasikabinusi plakatą su jo nuotrauka savo miegamajame, kai buvo paauglė.

„Tegul pasvajoja! Ne, ant mano sienos kabojo vaikinas iš (džinsų) „Levi's“ (reklamos)“, – šypsodamasi atrėžė Kate.

Užvirus ginčui dėl plakatų, buvo iškelta mintis, kad Kate išvyko studijuoti į Škotiją, kad „susižvejotų“ princą. Tuo tarpu kritikai akcentuoja, kad būsimosios karališkosios sužadėtinės niekuo neišsiskiriantys pasiekimai moksle byloja, jog apie savarankišką karjerą ji vargu ar svajojo.

Tačiau apie karališkąją šeimą daug rašantis žurnalistas Robertas Jobsonas, išleidęs knygą „Viljamas ir Keit: meilės istorija“, tvirtina, jog šios prielaidos neteisingos ir kad 29 metų būsimosios princesės palaikymas karališkosios šeimos atžalai yra labai svarbus.

„Manau, ji yra žmogus, kuriuo jis visiškai pasitiki, – R.Jobsonas sakė AFP. – Tikriausiai jam labai palengvėjo radus partnerę, kuri būtų kartu ne vien privačiame, bet ir viešajame gyvenime.“

Žurnalistas mano, kad šios savybės anksti atsiskleidė. Kai jiedu studijavo meno istoriją, Williamas nusivylė ir buvo beišeinantis iš universiteto, tačiau Kate jį įtikino pasilikti, tik pereiti į geografijos studijas.

Williamas savo ruožtu visais atvejais stengiasi ginti Kate. Princas matė, kad jo motinos gyvenimas karališkojoje šeimoje nebuvo lengvas, todėl pasiryžo pasiūlyti savo merginai galimybę „pasitraukti, jeigu jai to prireiktų, kol visko netapo per daug“.

Pirmaisiais studijų metais jiedu gyveno universiteto bendrabučio kambariuose netoli vienas kito, o 2002 metų rugsėjį persikėlė į vieną namą, kurį išsinuomojo su kitais draugais.

Tokia pati padėtis išliko trečiajame kurse, o jų santykiai buvo platoniški. 2003 metų birželį Williamas sakė žurnalistams neturintis „pastovios draugės“, o Kate tuo metu susitikinėjo su kitu vaikinu.

Tačiau, kaip pranešama, jie tapo pora iki 2003 metų Kalėdų, o kai buvo nufotografuoti kartu išvykę slidinėti per atostogas 2004 metų kovą, karališkieji rūmai nepaneigė, kad Wiliamą ir Kate sieja romantiški jausmai.

Kelias į tikrąją meilę niekada nebūna vien rožėmis klotas: 2007 metų balandį karališkųjų rūmų pareigūnai patvirtino, kad Williamas ir Kate išsiskyrė. Kai kurie šaltiniai teigė, kad poros santykiai pašlijo dėl nesėkmių princo karjeroje ir kad jis buvo nufotografuotas vakarėliuose su kitomis merginomis.

Buvo pranešimų ir apie jų ankstesnį išsiskyrimą 2005 metais. Paklaustas apie šiuos nesutarimus Williamas atsakė: „Abu buvome labai jauni, tai nutiko universitete. Mes abu tebeieškojome savęs.“

Kate pripažino „nesijautusi labai laiminga“ dėl nutrūkusių santykių, tačiau pareiškė: „Dėl to tapau stipresne asmenybe.“

Williamas ir Kate susitaikė po kelių mėnesių, tačiau tebebuvo neaišku, ar nuskambės jų vestuvių varpai. Williamas buvo sakęs vienam žurnalistui, kad neketina tuoktis, kol sulauks 28 arba galbūt 30 metų.

Princui 28 metai sukako pernai birželį. Williamas ir Kate pradėjo gyventi kartu, kai princas pradėjo dirbti paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu Velse, o tuoktis galutinai apsisprendė per atostogas spalį, kurias jie praleido Kenijoje.

Williamas sakė, kad šį žingsnį jiedu svarstė apie metus, kol galiausiai abu tiesiog nusprendė, kad dabar išties yra tinkamas laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius