Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Britė apsimetė mirštanti nuo vėžio, kad jos pagailėję žmonės sumokėtų už vestuves

Apie tobulas vestuves svajojusi jauna britė Danielle Watson (24 m.) iš Esekso ėmėsi labai negarbingo žaidimo: ji apsimetė serganti paskutinės stadijos vėžiu ir taip privertė artimuosius, draugus ir net nepažįstamuosius aukoti pinigų jos paskutinei svajonei prieš mirtį išpildyti, rašo dailymail.co.uk.
Jaunavedžių tortas
Jaunavedžių tortas / Shutterstock nuotr.

Neįtikėtino įžūlumo planas britės galvoje gimė 2012-ųjų pradžioje, kai jai buvo 21-eri ir apsilankiusi pas ginekologą ji sužinojo, kad jai reikia atlikti nedidelę ir nė kiek nepavojingą operaciją. Danielle artimiesiems, draugams ir net sužadėtiniui pasakė, kad serga gimdos kaklelio vėžiu ir gyventi jai liko visai nebedaug, o vienintelis jos noras prieš mirtį – surengti gražias (ir brangias) vestuves.

Danielles vestuvės kainavo apie 10 tūkst. svarų, o ji pati nesumokėjo nė cento

Apgavikės Danielle Watson nuotrauką galite pamatyti ČIA.

Tokią naujieną išgirdę merginos artimieji liko sukrėsti ir nė nedvejojo – jos norą būtina išpildyti. Visi merginos artimieji bei draugai davė pinigų, kiek kas galėjo, o mergina net pradėjo internetinę aukojimo kampaniją, kurioje papasakojo savo išgalvotą istoriją viešai ir pinigų jai aukojo ir net visai nepažįstami žmonės, kuriems pagailo merginos.

Derindama visus vestuvių reikalus Danielle taip pat žaidė vėžio korta – užsakydama paslaugas ji visiems guodėsi, kad miršta, todėl dovanų gavo vestuvinę suknelę (kurios vertė – 699 svarai, t.y apie 3 tūkst. Lt), vedybų planuotoja Leigh Stewart sutiko šventę suorganizuoti neimdama jokio atlygio (kai įprastai už savo paslaugas ji imdavo nuo 1 000 svarų, t.y. apie 4,4 tūkst. Lt), „mirštančiai“ nuotakai nemokamai buvo padaryta šukuosena ir makiažas, puotoje visi vaišinosi dovanotu šampanu ir pan. Iš viso Danielles vestuvės kainavo apie 10 tūkst. svarų (43,7 tūkst. Lt), o ji pati nesumokėjo nė cento.

„Scanpix“ nuotr./Vedybų planuotoja Leigh Stewart, kuri nemokamai suorganizavo apgavikės Danielle Watson vestuves
„Scanpix“ nuotr./Vedybų planuotoja Leigh Stewart, kuri nemokamai suorganizavo apgavikės Danielle Watson vestuves

Melo kojos trumpos, taigi merginos įžūlumas gana greitai išaiškėjo – aplinkiniai ėmė įtariai žiūrėti į visiškai sveikai atrodančią merginą, o paprašyta ligos įrodymų ji nuolat išsisukinėdavo ir gindavosi, kad „neprivalo niekam nieko įrodinėti“. Įtarimą sukėlė ir tai, kad kai vienas dosnus žmogus pasisiūlė apmokėti kai kurias gydymo išlaidas, Danielle nelabai suprato apie ką konkrečiai kalbama, o vėžiu sergantis žmogus tikrai turėtų apie tokias procedūras žinoti.

Paprašyta ligos įrodymų ji nuolat išsisukinėdavo ir gindavosi, kad „neprivalo niekam nieko įrodinėti“

Nė nereikia sakyti, kad visi jos apmulkinti žmonės kaip reikiant įsiuto, o atsirado ir tokių, kurie kreipėsi į teismą dėl apgavystės ir sukčiavimo. Gudri mergina greitai sugalvojo naują planą – 2012-ųjų birželį ji pastojo ir tuo naudojosi kaip lengvinančia aplinkybe atidėlioti teismo posėdžius. Šiuo metu ji augina 18-os mėnesių vaiką ir laukiasi dar vieno, taigi jos advokatė tuo bando pasinaudoti, kad Daniellei nebūtų skirta kalėjimo bausmė. Mergina vis tik prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą, o jos advokatė teisiną ją, neva jai pakankama bausmė yra savigrauža ir artimųjų atstūmimas dėl tokio melo.

„Ji pasinaudojo gerų žmonių, kurie norėjo padėti mirštančiam žmogui, dosnumu. Ji gavo didelės finansinės naudos, dovanų ir paslaugų iš geraširdžių žmonių, o per visą tyrimą ji nepademonstravo jokio gailesčio dėl savo veiksmų ar noro prisiimti atsakomybę“, – sakė teismo pareigūnai.

Šiuo metu Danielle Watson yra paleista už užstatą, o teismo nuosprendį išgirs sausio 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius