Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdamas 74-erių mirė aktorius Richardas Kielas

Likus trims dienoms iki 75-ojo gimtadienio mirė žinomas aktorius Richardas Kielas, kuris dviejuose filmuose apie Džeimsą Bondą suvaidino aukštaūgį piktadarį plieniniais dantimis Džosą.
Richardas Kielas (2003 m.)
Richardas Kielas / AOP nuotr.

Kaip skelbia BBC, aktorius mirė ligoninėje trečiadienį.

Ligoninė patvirtino apie aktoriaus Richardo Kielo mirtį, tačiau priežasties neatskleidė. Kol kas žinoma tik tiek, kad praėjusią savaitę jis susilaužė koją ir nuo tada gulėjo ligoninėje – ar ši trauma susijusi su jo mirtimi dar neaišku.

AOP nuotr./Richardas Kielas dviejuose Džeimso Bondo filmuose vaidino milžiną plieniniais dantimis (1977 m. nuotrauka)
AOP nuotr./R.Kielas dviejuose Džeimso Bondo filmuose vaidino milžiną plieniniais dantimis (1977 m. nuotrauka)

Po Richardo Kielo mirties našle liko jo žmona Diane, su kuria jis turėjo tris vaikus. 

Richardas Kielas iš kitų savo kolegų išsiskyrė ūgiu – net 218 cm. Jo neįprastą ūgį ir išvaizdą lėmė akromegalija – endokrininė liga, atsirandanti dėl suintensyvėjusio augimo hormono gaminimo. Dėl išskirtinės išvaizdos aktorius ne kartą yra gavęs ypatingus vaidmenis, kurių kiti aktoriai nebūtų galėję atlikti. Šlovę jam atnešė darbai juostose apie agentą 007: Richardas Kielas iškart tapo žiūrovų numylėtiniu po 1977 metų filmo „Šnipas kuris mane mylėjo“, kuriame jo vaidinamas milžinas Džosas plieniniais dantimis grūmėsi su Džeimsą Bondą tada įkūnijusiu Rogeriu Moore'u. Po dvejų metų Richardas Kielas pasirodė juostoje „Munreikeris“.

Nors jo karjerą charakterizuoja Džosas, Richardas Kielas yra sakęs, kad nelaiko šio vaidmens didžiausiu savo pasiekimu. „Entertainment Weekly“ citavo tokius aktoriaus žodžius: „Mano geriausias vaidmuo tikriausiai būtų kapitono Drazako iš „Force 10 from Navarone“. Daug žmonių net nežino, kad tai aš, nes buvau su vešlia barzda ir puikiu kostiumu. Kaip Džosas pradedu būdamas blogas vyrukas ir pasidarau geras žmogus, o čia atrodau geras vyrukas ir pavirstu į tikrai bjaurų“.

Be minėto Džoso vaidmenas, tarp ryškesnių Richardo Kielo darbų dar yra 1996 metų Adamo Sandlerio komedija „Laimingasis Gilmoras“ bei „Oskaro“ nominaciją pelnęs „Disney“ animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“, kurioje aktorius įgarsino Vladą.

AOP nuotr./Richardas Kielas ir Rogeris Moore'as 2007-aisiais
AOP nuotr./Richardas Kielas ir buvęs Džeimsas Bonas Rogeris Moore'as 2007-aisiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius