-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Colinas Firthas „Mėnesienos magijoje“ virto ir ekstravagantišku azijiečiu, ir skeptišku britu

Buvęs karo belaisvis, mikčiojantis karalius, bankininkas, britų slaptasis agentas... Colinui Firthui kine yra tekę atlikti daugybę itin skirtingų vaidmenų, tačiau jo tokio, koks pasirodys naujajame Woody Alleno filme „Mėnesienos magija“ (angl. „Magic in the Moonlight“), dar niekas nėra matęs. Istorijos pradžioje C.Firthą sudėtinga būtų pažinti net ištikimiausiems jo gerbėjams, mat jis pasirodo Rytų iliuzionisto amplua.
Colinas Firthas filme „Mėnesienos magija“
Colinas Firthas filme „Mėnesienos magija“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.
Temos: 1 Colinas Firthas

„Atsiauginęs“ ilgus ūsus, apsivilkęs kinietiškais raštais margintą drabužį, plika galva, ryškiais antakiais ir sceniniu makiažu C.Firthas atrodo taip, lyg dėl vaidmenų išties galėtų varžytis su kolegomis azijiečiais. Filmo „Mėnesienos magija“ pasakojimas prasideda 1928-aisiais, kai aktoriaus personažas, garsus scenos meistras Vei Ling Su, surengia šou Berlyno publikai. Iliuzijos profesionalas priverčia publiką aiktelėti atlikęs tradicinį triuką – perpjovęs dėžę, kurioje guli asistentė. Tačiau renginio kulminacija tampa akimirka, kai Vei Ling Su sugeba pradanginti tikrą dramblį.

Tiesa, C.Firtho tranformacija laikina – vos nulipęs nuo scenos iliuzionistas virsta vėl panašiu į save, net panašiai kaip aktorius besirengiančiu britų iliuzonistu Stenliu. Šis sulaukia seno bičiulio, kuris pasiūlo jam išskirtinį darbą Prancūzijos Rivjeroje, vizito.

Visuomet gana įtarus ir puikiai perprasti žmones gebantis Stenlis susigundo atlygiu ir sutinka iškeliauti. Jo užduotis – demaskuoti aiškiaregę, kuri teigia turinti ryšį su anapusiniu pasauliu ir jau yra spėjusi tuo įtikinti kilmingą bei labai turtingą prancūzų šeimą. Tačiau šaltai prasidėjusi jo ir galimos šarlatanės, intriguojančios ir kerinčios Sofijos (akt. Emma Stone) pažintis netrunka pažerti staigmenų.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Emma Stone ir Colinas Firthas filme „Mėnesienos magija“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Emma Stone ir Colinas Firthas filme „Mėnesienos magija“

Stenlį merginos žavesys suvilioja ir priverčia suabejoti viskuo, kuo jis buvo tikėjęs iki tol. Jo gyvenime atsiradus Sofijai atrodo, kad magija yra taip arti kaip niekados, o jo abejingumas anapus slypinčioms paslaptims ir galimiems burtams silpnėja.

Šilta, idiliškų vaizdų ir romantikos kupina istorija, paženklinta mėnesienos šviesos ir magijos Lietuvos kino teatruose – nuo rugsėjo 5 dienos.

VIDEO: Filmo „Mėnesienos magija“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius