-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dana Delany ir Marcia Cross: (ne)nusivylusios raudonplaukės moka mylėti?

Dvi serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ raudonplaukės televizoriaus ekrane niekaip neapsisprendžia, ar jos draugės, ar konkurentės. Tikrame gyvenime jos puikiai viena kitą papildytų.
Dana Delany ir Marcia Cross
Dana Delany ir Marcia Cross / AOP nuotr.

Biseksualės?

Dana Delany (53) (toliau – D. D.): Vienas interneto portalas paskelbė, kad niekada netekėjusi Dana yra biseksualė. Aktorė juokiasi iš tokių  kalbų: „Tai pramanas! Vaidinau apie lesbietes televizijos seriale „The L Word“. Manau, būtent dėl šio vaidmens ir pasklido tokių kalbų. Aš tikrai nesu biseksuali, nors žinau, kad dabar tai labai madinga.“

Marcia Cross (47) (toliau – M. C.): Holivude kurį laiką sklandė kalbų, kad Marcia  priklauso netradicinės seksualinės orientacijos žmonių grupei. „Taip, girdėjau kalbų apie savo netradicinę orientaciją. Net nežinau, kas išprovokavo tokius gandus. Turbūt žmonės nesuprato, kodėl aš, sulaukusi 42 metų, buvau vis dar neištekėjusi. Iš tikrųjų esu tradicinės seksualinės orientacijos moteris, nors neturiu nieko prieš homoseksualus. Geriau jau būsiu lesbietė, nei permiegosiu su vyru norėdama tai paneigti!“– juokiasi Cross.

Meilės nuotykiai

D. D.: „Gyvenime turėjau daugybę meilės nuotykių, todėl jaučiuosi tikrai laiminga, nes įgijau nemažai patirties, kurią gali suteikti tik labai skirtingi vyrai. Stebėjau savo seserį, kuri išsiskyrė po 30 šeimyninio gyvenimo metų. Supratau, kad po skyrybų vyrų pasaulyje ji jaučiasi tokia naivi, kaip pirmuosius žingsnius į savarankišką gyvenimą žengianti studentė. Šia prasme esu kur kas pranašesnė už seserį. Bent jau nutuokiu, kur ir kada galiu susidurti su tam tikromis kliūtimis“, – sako simpatiška aktorė. Danai nepatinka neigiamas visuomenės požiūris į vyresnes moteris, susitikinėjančias  su jaunesniais vyrais. „Niekada nesistengiau norėdama įtikti jaunesniam vyrui, bet kažkodėl būtent tokius traukiu. Mano paskutinis vaikinas už mane buvo jaunesnis 13 metų. Šešis mėnesius jam stengiausi išaiškinti, kad mudu negalime likti drauge, nes jis man per jaunas. Tačiau jam tai nieko nereiškė.“

M. C.: Kai 1993 m. nuo sunkios ligos mirė ilgametis aktorės draugas Richardas Jordanas, aktorė nebesitikėjo sutikti gyvenimo meilės. „Kai Richardas paliko šį pasaulį, mano gyvenimas neteko prasmės. Raudojau savaitę... Tačiau vėliau nusprendžiau, kad  dėl  Richardo, kuris nuoširdžiai tikėjo mano sugebėjimais, toliau filmuosiuosi. Susitikinėti su vyrais pajėgiau tik prabėgus dešimčiai metų  po jo mirties“, – vienatvės paslaptį atskleidžia Marcia. Tiesa, aktorė buvo užmezgusi kelis romanus su vyrais, troškusiais santykių be įsipareigojimų. Po tokių draugysčių ją apimdavo dar didesnė neviltis.
 

AOP nuotr./
AOP nuotr./"Nusivylusios namų šeimininkės"


Vedybos


D. D.: „Visą gyvenimą labai sunkiai dirbau tam, kad man niekada netektų būti nusivylusia namų šeimininke. Užaugau su praėjusio šimtmečio 7-ojo dešimtmečio feminizmo idėjomis ir visuomet uoliai laikiausi šių principų. Manau, kad darbas, o ne daug vyrų dažniausiai būna kur kas geresnis pasirinkimas. Kai man buvo 16 metų, stebėjau siaubingas tėvų skyrybas. Po skyrybų aš ir sesuo gyvenome su tėvu, nes mama neturėjo pinigų. Tuomet supratau, kad po vedybų žmonės netampa laimingesni. Savo laime tu privalai pasirūpinti pats.“

M. C.: Iki 2004-ųjų metų Marcia buvo vieniša moteris, praradusi viltį kada nors sukurti šeimą. Su vyru Tomu ji susipažino viename draugų vakarėlyje. „Pirmiausia pasiteiravau, kaip jis susijęs su kino pasauliu. Tąsyk Tomas atsakė: „Aš dirbu kur kas žemiškesnį darbą – skaičiuoju pinigus.“ Vėliau jį pakviečiau arbatos“, – pasakoja Marcia. Jiedu pamilo vienas kitą ir 2005-aisiais susituokė, susilaukė dvynių. Tomas – nuostabus vyras ir tėvas. Daugiau nei prieš metus gydytojai Cross vyrui diagnozavo  vėžį. „Buvau pasiryžusi paaukoti viską, kad tik Tomui pavyktų įveikti vėžį. Visuomet tikėjau likimu, kuris neišdrįstų iš manęs atimti vyro. Vyro, kurio ieškojau šitiek metų“, – kalbėjo mylinti moteris, sužinojusi, kad gydymas pristabdė žiaurios ligos plitimą.

Vaikai

D. D.: „Mano mamai dabar yra daugiau nei 80 metų. Ji vis dar dirba interjero dizainere. Neslėpsiu, nuo mažens motina mane įpratino dirbti. Nemanau, kad buvimas žmona ar mama jai suteikė daug laimės. Pamenu, kaip aš, šešiolikmetė mergina, mamai pasakiau: „Aš niekuomet neturėsiu vaikų.“ Ji atsakė: „Vaikeli, tu dar pakeisi savo nuomonę.“ Mamos žodžiai neišsipildė. Kartą mąsčiau apie vaikus. Savaime aišku, dabar jau per vėlu jų susilaukti, tačiau aš per daug branginu savo laisvę. Mano sesuo Corey neturi atžalų, o brolis  Seanas turi du vaikus. Aš žinau, kad jiems esu tikrai gera teta. Kartais pagalvoju, kad galėčiau ištekėti už tokio vyro, kuris turėtų savo vaikų. Manau, būčiau gera pamotė“, – sako niekada motinystės džiaugsmo nepatyrusi aktorė.

M. C.: Kol Marcia nesutiko būsimo vyro, ji jau galvojo apie galimybę įsivaikinti. Kai Cross sutiko Tomą, kuris irgi niekuomet nebuvo sukūręs šeimos ir neturėjo vaikų, jis pakeitė mylimosios nuomonę, ir jiedu nutarė pabandyti susilaukti atžalų. Tuo metu jai buvo 44-eri, o jam – 48-eri. Reikėjo paskubėti. Užuot mėgavęsi medaus mėnesiu, sutuoktiniai atsigulė į vaisingumo kliniką, kurioje po kelių nesėkmingų dirbtinio apvaisinimo bandymų Marciai pagaliau pavyko pastoti. Netrukus tėvai sužinojo, kad turės dvynukus. Iš pradžių aktorė išsigando, bet vėliau labai apsidžiaugė: „Mane apėmė jausmas, tarsi loterijoje būčiau išlošusi patį didžiausią prizą.  Kai įžengi į penktąją dešimtį, tapti mama būna tikras stebuklas. Jei būčiau ištekėjusi ir pagimdžiusi vaikus 35 metų, šio stebuklo nebūčiau įvertintinusi taip, kaip dabar“, – sako raudonplaukė aktorė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius