-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Denzeliui Washingtonui ant raudonojo Venecijos kino festivalio kilimo kompaniją palaikė žirgas

Vieną vakarą Venecijos filmų festivalio raudonasis kilimas virto rodeo: juo tokios Holivudo žvaigždės kaip Denzelis Washingtonas, Chrisas Prattas ir kiti puikiai žinomi aktoriai žengė drauge su žirgais. Jie, pasipuošę prabangiais smokingais, reklamavo naujausią savo filmą „Šaunioji septyniukė“ („The Magnificent Seven“).
Denzelis Washingtonas
Denzelis Washingtonas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vesternas, uždaręs vieną didžiausių Europos kino festivalių, Lietuvos kino teatruose pasirodys jau rugsėjo 23 dieną.

„Kai su prodiuseriais bei kino kompanijomis kalbėjome apie filmą, aš ant žirgo įsivaizdavau tik Denzelį Washingtoną. Todėl ir filmo pristatymui pasirinkome neįprastą būdą – aktoriai ant raudonojo kilimo pasirodė lydimi tikrų žirgų“, – sako vesterno režisierius Antoine Fuqua.

Legendinio japonų režisieriaus Akira Kurosawos 1954 m. sukurta juosta „Septyni samurajai“ iš karto tapo žanro klasika ir laikomas vienu geriausių visų laikų filmų. Po šešerių metų (1960-aisiais) Holivudas sukūrė savąją juostos versiją, o dabar „šaunusis septynetas“ didžiuosiuose ekranuose atgimsta iš naujo.

„Šis filmas man buvo didžiulis iššūkis. Vaidinti su gyvūnais nėra taip paprasta: žirgai – tarsi atskira planeta. Neužtenka išmokti jais joti, reikia mokėti ir juos suprasti, susikalbėti. Tai ruošiantis filmavimams užėmė daugiausiai laiko. Kelis kartus norėjosi viską mesti, bet galiausiai kliūtis pavyko įveikti“, – pasakoja Denzelis Washingtonas.

Drauge su juo juostoje pamatysime ir kitus puikiai pažįstamus veidus – Ethaną Hawke’ą, Peterį Sarsgaardą, Vinnie Jonesą, Byung-hun Lee, Chrisą Prattą, Mattą Bomerį, Haley Bennett.

Kadras iš filmo/Denzelis Washingtonas filme „Šaunioji septyniukė“
Kadras iš filmo/Denzelis Washingtonas filme „Šaunioji septyniukė“

Apie ką gi šis legendinis vesternas? Nedidelį Meksikos kaimelį nusiaubia žiauraus nusikaltėlio Bartolomėjaus Bougo (aktorius Peteris Sarsgaardas) vadovaujama gauja – išžudo gyventojus, susigrobia jų turtą ir sudegina namus. Viena iš nedaugelio išsigelbėjusiųjų – mergina Ema – kreipiasi pagalbos į žinomą „premijų medžiotoją“, nusikaltėlių siaubą Semą Čizolmą (aktorius Denzelis Washingtonas). Surinkęs dar šešis į save panašius atskalūnus, pasižyminčius ypatingais sugebėjimais, Semas patraukia ieškoti Bartolomėjaus.

Klasikinę kino istoriją į didžiuosius ekranus sugrąžina filmų „Ekvalaizeris“, „Olimpo apgultis“ ir „Išbandymų diena“ režisierius Antoine Fuqua. „Šaunioji septyniukė“ premjera Lietuvoje – rugsėjo 23 dieną.

VIDEO: Vesternas ŠAUNIOJI SEPTYNIUKĖ. Kinuose nuo rugsėjo 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius