-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Depeche Mode“ vokalistas Dave'as Gahanas: visi, kas buvo bent šiek tiek „kieti“, mėgo „depešus“

Ši savaitė – gausi naujienų visiems „Depeche Mode“ gerbėjams. Ne tik atskleistas naujo albumo pavadinimas ir jo išleidimo data („Delta Machine“ pasirodys kovo 26 d.), bet ir melomanams pristatyta pirmasis singlas „Heaven“ su vaizdo klipu. Grupės vokalistas Dave'as Gahanas sako, kad bliuzo įkvėpta daina – viena geriausių jau 13-ajame grupės albume, kuris tik įrodys, kad britų trijulė dar nesiruošia į pensiją.
„Depeche Mode“
„Depeche Mode“ / „Colombia Records“ nuotr.

Kalbėdamasis su Los Andželo radijo stoties KROQ laidos vedėjais D.Gahanas aiškino, kad, kaip rodo albumo pavadinime esantis žodis „delta“, naujoji muzika yra įkvėpta Naujojo Orleano ir bliuzo muzikos. Jo teigimu, pagrindinis muzikos ir žodžių kūrėjas Martinas L.Gore'as (kuris, anot D.Gahano, yra neįvertintas gitaristas) bliuzo įkvėptas sukūrė gitaros riffus, kuriuos bus galima išgirsti daugumoje naujų dainų.

Mes visada buvo ta grupė, kurios niekas nesuprato, tuomet buvome grupė, kurią visi stengėsi pamėgdžioti, ir staiga tapome grupe, kuri neva visus įkvėpė

„Bliuzas tikrai jai padarė įtaką. Sakyčiau, [albumas] yra panašus į tai, ką mes darėme „Songs of Faith and Devotion“ laikais“, – kalbėjo dainininkas. Tačiau, anot jo, dainų žodžių prasme albumas yra panašesnis į populiarųjį „Violator“, su kuriuo „Depeche Mode“ susilaukė pasaulinio pripažinimo.

Kalbėdamas apie tai, kaip grupė įrašinėja albumus studijoje, D.Gahanas pripažino, kad jiems, kaip elektroninei grupei, yra lengva eksperimentuoti – ieškoti naujų aranžuočių, keisti tempą, dainos nuotaiką.

„Daina, kuri „veža“ visą albumą, yra naujasis singlas „Heaven“, – sakė vokalistas. „Tai buvo tarsi dozė didelio jaudulo, – apie pirmą kartą, kai M.L.Gore'as pristatė dainą kitiems grupės nariams pasakojo D.Gahanas. – Iš karto pajutau, kad nekantrauju sudainuoti tą dainą“.

Paklaustas, kaip britų trejetas tebeišlaiko entuziazmą įrašinėdami ir koncertuodami jau 32 metus, D.Gahanas prisipažino, kad grupės draugai jį nuolat stebina. „Kai aš pasirodau, mes kartu darome tikrai jaudinančius dalykus. Ką noriu tuo pasakyti – mes dar tikrai „nenusėdame“, - patikino jis.

„Mes visada buvo ta grupė, kurios niekas nesuprato, tuomet buvome grupė, kurią visi stengėsi pamėgdžioti, ir staiga tapome grupe, kuri neva visus įkvėpė“, – juokavo D.Gahanas, prisimindamas 32 metų grupės istoriją.

„Panašu, kad visi, kurie buvo bent šiek tiek „kieti“, mėgo „Depeche Mode“, – interviu baigė D.Gahanas. – Aš suprantu, kad pučiuosi, tačiau mes vis dar kažkaip esame didžiausia alternatyvios muzikos grupė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius