-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje tą pačią dieną kaip ir karališkasis kūdikis gimę vaikai bus apdovanoti specialiomis dovanomis

Karališkoji Didžiosios Britanijos monetų kalykla jau yra paruošusi dovanas kūdikiams, kurie gims tą pačią dieną kaip ir šalies sosto paveldėtojas, rašo „Us Weekly“.
Didžiojoje Britanijoje tą pačią dieną kaip ir karališkasis kūdikis gimę vaikai bus apdovanoti sidabrinėmis monetomis
Didžiojoje Britanijoje tą pačią dieną kaip ir karališkasis kūdikis gimę vaikai bus apdovanoti sidabrinėmis monetomis / „Scanpix“/„Reuters“ ir „Facebook“/„The Royal Mint“ nuotr.

Monetų kalykla sukūrė progines sidabrines monetas, kurios turėtų atnešti laimę visiems kūdikiams, gimusiems Didžiojoje Britanijoje tą pačią dieną kaip ir princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine pirmagimis. Artimiausiomis dienomis turintis gimti mažylis taip pat gaus vieną monetą.

Paprastai Monetų kalykla monetas, skirtas dovanoti naujagimiams, pardavinėja už maždaug 28 svarus sterlingų (apie 114 Lt), tačiau šį kartą jos bus išdalintos nemokamai. Berniukai gaus monetą, įdėtą į žydrą maišelį, o mergaitės – rožinį. Kalykla yra paruošusi 2 013 monetų, tikimasi, kad jų užteks visiems naujagimiams – Didžiojoje Britanijoje per dieną vidutiniškai gimsta 2 000 vaikų.

Norintys gauti proginę monetą tėvai patys turės susisiekti su Monetų kalykla per 60 dienų nuo vaiko gimimo ir turėti tai įrodantį dokumentą.

Manoma, kad dovanoti naujagimiui monetą yra geras ženklas – ji turinti atnešti jam laimę, sveikatą ir turtą. Karališkoji Didžiosios Britanijos monetų kalykla oficialias šalies monetas kala jau 1 000 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius