Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dosnusis Leonardo DiCaprio: pasaulio vandenynams apsaugoti aktorius paaukojo 7 mln. dolerių

Niekam ne paslaptis, kad Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio nėra abejingas gamtosaugos problemoms, o tą jis įrodo ne tik kalbomis, bet ir veiksmais: štai vandenynų išsaugojimu besirūpinančiai organizacijai jis paaukojo net 7 mln. JAV dolerių (17,8 mln. Lt)!
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį garsusis aktorius dalyvavo Vašingtone surengtoje konferencijoje „Mūsų vandenynas“, kur pranešė, kad per artimiausius dvejus metus jo įkurtas fondas vandenynų išsaugojimui skirs 7 mln. JAV dolerių.

Verta pažymėti, kad neseniai aktorius jau buvo paaukojęs 3 mln. JAV dolerių (7,6 mln. Lt) organizacijai „Oceana“, šie pinigai skirti apsaugoti vandenynų florą ir fauną Ramiojo vandenyno rytuose.

„Vandenynuose situacija yra tarsi laukiniuose vakaruose, – per konferenciją sakė Leonardo DiCaprio. – Vandenynas dengia 71 proc. mūsų planetos, tačiau tik mažiau kaip vienas procentas vandenyno yra tinkamai apsaugotas. Jeigu dabar nedarysime nieko, kad išsaugotume savo vandenynus, nukentės ne tik rykliai ir delfinai – nukentėsime ir mes patys, mūsų vaikai, mūsų anūkai.“

Dvi dienas trukusi konferencija „Mūsų vandenynas“ daugiausia dėmesio skyrė ekologinę pusiausvyrą išlaikančiai žvejybai, laivynų taršai ir vandenynų rūgštėjimui.

VIDEO: Leonardo DiCaprio kalba konferencijoje „Mūsų vandenynas“ (nuo 5:00 min.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius